Niet over de beugel gooien…

Het is weer weekend en eens kijken wat het weekend weer gaat brengen. Ik kan zeker gaan wandelen want ik heb nieuwe wandelschoenen. Mijn oude schoenen waren overleden en toevallig had een vriendin exact dezelfde schoenen nog in de kast staan. Ooit gekocht en amper gedragen omdat ze te klein waren. Wie de schoen past die trekt hem aan. Ik mocht er gratis mee weg wandelen en mijn dank was groot. Het met gesloten beurs komt weer helemaal terug en pret. Een paar stevige schoenen zijn niet weg voor mij want ik krijg een hoop voor mijn kiezen. Het leven bestaat niet altijd uit pret en zeker niet over een bed. Ik ben af en toe een soort van eenling partij in de 50+ sector en mijn slogan is, “Iets voelt niet goed bij u na een besluit, samen trappen wij ze eruit.” O nee, deze slogan was de afgekeurde versie en pret. “Samen kijken of het anders kan en genieten ervan.” Laatst nog bijna een deurverkoper die iemand had binnengelaten in een ouderencomplex van drie hoog naar beneden gekiept, in mijn dromen dan. Mag niet en toch kwam het even in mij op en pret. Een beetje ouderen een handtekening laten zetten met een mooi verhaal en wetende dat zij vaak te beleefd of te warrig zijn om nee te zeggen. Je mag je bewust schamen. Ik was ook van de week bij iemand die een bedbeugel nodig had, de sta op beugel. Contract voor de huur van de bedbeugel van 9 euro per week. De ouderen onderbuik vertelde dat het wel heel erg veel geld was en twijfels. Het geld niet over de bedbeugel kunnen gooien… Zo’n ding is al nieuw te koop vanaf 40 euro en tweedehands vanaf 20 euro. Laten maken kan ook door een handige Harry en zelfs ik kan nog wel een paar buizen ombuigen. Ik snap dat mensen denken dat ouderen geld hebben, is allang niet meer overal zo, bewust van. Ik snap dat mensen geld willen verdienen, ook bewust van. Is er ook iets van een middenweg hierin te vinden en dan iets met naar draagkracht? Sta op eerlijke bedrijven…kom je bed uit…al dan niet met beugel…wakker worden…2015… 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

joFnm

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>