Alles loopt door

De dag na de begrafenis vooral een beetje bijgeslapen en nog wat gewerkt, alles loopt door. En ik weet niet of het aan mij ligt maar ik heb de afgelopen dagen toch ook wel pret om mijn eigen nieuwe sprookje van Joris en de cameraman. Hij toont zo lief deze verslaggever en wat hebben hij en anderen en de cameramannen mij al laten lachen door tekst en niet tekst halen en verwijzingen naar beelden die niet komen. Prachtige journalistiek vanuit Frankrijk en België, zeker. Joris en de draak is een ander sprookje en er zijn zo in het nu heel wat draken om te verslaan, ook zeker. Ik was gisteren nog even aan het filosoferen over de begrafenissen in het nu. Is het eigenlijk niet erg ouderwets dat samenkomen en elkaar troosten? Ik vroeg mij af hoe de begrafenissen van de toekomst eruit zullen zien. Alleen wat naaste familie en verder robots en alles geautomatiseerd? De rest kan thuis via een livestream meekijken? Je hoeft geen vrije dag meer van je werk te nemen want onder werktijd zet je de livestream open en zo doorwerken en met een schuin oog de begrafenis volgen. Op scholen kunnen lessen even worden onderbroken om zo via de livestream 3D de uitvaart van een klasgenootje mee te maken en later afgesloten met een chatgesprek via de iPad. De emotiebril die alle leerlingen dragen geeft aan als er een kink in het verwerkingsproces zit en dan komt de emotie docent voor een live chat op de iPad. En als dat niet helpt gaat men voor even terug naar het ouderwetse communiceren. Ik zie het allemaal al voor mij… Nog even en we zitten allemaal binnen in ons huis. Dat de angst er bij veel mensen goed inzit is om mij heen goed te merken. Ik had het gisteren nog met iemand over dat we te weinig lezen over dingen die wel goed gaan. Er komt nergens te staan dat ik u vandaag goed heb geholpen en nergens staat dat ik iemand heb geholpen met oversteken en dat wij allemaal blij waren. En het zou toch mooi zijn als we na deze regen en storm kunnen lezen als de zon voor een tel weer doorbreekt? Breaking news, de zon is even te zien in november…