De kreuk van de dag…

Een vriendin belde mij gisteren op en zij was ondertussen aan het strijken, vrouw en twee dingen tegelijk kunnen en pret. “Jij bent goed bezig, nog een persoon die wat kreukels gladstrijkt, als iedereen in de wereld gaat strijken…” En lachen vanaf de andere kant en de kreuk, of spreuk van de dag was gemaakt. Laten we met zijn allen de kreukels gladstrijken of verminderen en alles verloopt weer gladjes. Zij had nog een kaartje voor een concert over voor mij en of ik mee wilde gaan. Nee en niet omdat ik bang ben voor rottigheid, de muziekband is niet mijn band en op de een of de andere manier staat mijn hoofd niet naar dansen en meezingen. Het zijn ook weer geen kreukels in mijn hoofd, meer een gevoel van behoefte aan iets anders. Het aanbod om mij mee te nemen was wel lief. En er was breaking news gisteren want in de ochtend brak toch echt de zon even door de wolken heen hier. Ik schrijf het toch maar even op, leuk voor later als de weermannen zoiets lezen in 3056. In het jaar 3056 zullen mensen zich ook ongetwijfeld afvragen na het lezen van wat geschiedenis en mijn blog, wanneer de oorlog begon. Ik zal proberen een paar van jullie vragen in het jaar 3056 op te lossen… Nou volgens onze regeringsleider is ons land nu in oorlog met een groep mensen die wij nu in 2015 terroristen noemen of barbaren en deze mensen plegen aanslagen in Europa. Ons land valt binnen Europa en ons land doet ook een kleine bijdrage aan de bestrijding van deze terroristen en daarom zijn wij in oorlog met deze terroristen. Sorry mensen in 3056, ik kan het niet simpeler uitleggen. De aanslagen zijn trouwens over de gehele wereld al een tijdje aan de gang. Ik denk dat jullie ook in de geschiedenisboeken iets lezen over open landen binnen grenzen in Europa en dan misschien de aanname zullen doen dat zoiets raar was in 2015. Jullie hebben gelijk hoor, grensposten komen nu weer wat terug en ik vind het zelf ook raar dat de landen binnen grenzen niet bewaakt worden. Jullie lezen ook vast iets over de volksverhuizing van de ik ga op reis mensen en dat zij ook zonder paspoorten welkom zijn en jullie doen dan misschien de aanname dat zoiets wel erg raar was in 2015. Jullie hebben wederom gelijk hoor, ik vind het in het nu ook erg raar. Gelukkig zijn de meeste mensen nog steeds bewust van dat vrede heel erg belangrijk is en zoiets geeft hoop in deze oorlog. Hoop dat mensen elkaar zullen blijven vinden en er het beste van willen maken op deze aardbol voor zichzelf en voor hun kinderen. Zoiets wat jullie tijdens het lezen van de geschiedenis nu ook doen in 3056…