Zorg donder dag

Ik ging gisterenochtend de deur uit in een shirt en vest en omdat het mooi weer zou worden. Ik besloot om mijn hoge witte gympen aan te doen met bloemen omdat laarzen met 14 graden wel wat warm zouden zitten. Vrolijk naar mijn lieve oudere mensen toe om daar voor de laatste keer te gaan werken. En zo huppelde ik de dag door en niemand die iets tegen mij zei over mijn gympen en dat neem ik iedereen erg kwalijk en pret… Er lag namelijk bij thuiskomst een theatergids in de bus met achterin een advertentie en daarin stond: armoede is…in december nog op je zomer gympen lopen. Ik was mij er echt totaal onbewust van dat zoiets niet mag in december. Ik moet dus als de vlinders vliegen, de bloemen in mijn voortuin staan en de struiken weer knoppen krijgen, gewoon op laarzen lopen? Ik ga nu toch ook geen winterbanden rijden omdat het december is en warm? Met tranen in mijn ogen heb ik in de avond mijn gympen in de kast gezet tot volgend jaar zomer en ze begrepen er niets van, wat een armoedige dag…. In de wekelijkse dorpskrant stond nu wel een stukje voor mijn klanten over de veranderde aanbesteding van hun thuiszorg. Het was inderdaad de bedoeling om per 1 januari 2016 over te gaan maar de aanbesteding heeft door het landelijke systeem voor aanbestedingen TenderNet twee weken vertraging opgelopen en dus mag de huidige zorgleverancier nog een maand aan de bak. Kan iemand mij uitleggen waarom mensen wel naar de maan vliegen en een landelijk systeem vertraging heeft? Ook een voor mij nieuwe term erbij in de zorg, dienstverlening door een onderaannemer laten voortzetten. Het begint een beetje op de bouw te lijken in de zorg en pret. Nog meer pret dat mijn contract al beëindigd was per einde van dit jaar. En door de vertraging over de aanbesteding zou het wel goed uitkomen als ik nog een maandje zou willen blijven. Ik ben natuurlijk geen pak inlegkruisjes die na een maand gebruik in een vuilnisbak aan de weg worden gezet. Je kunt met mij alle kanten op, er zijn bewust grenzen. En zo heb je toch wel pret ook om alles. In de middag bij mijn vriendinnetjes van de uitgifte van onze Voedselbank geholpen om de kratten te vullen en het was weer erg gezellig zo samen. De acties van de supermarkten lopen ook goed en er zijn heel erg veel kratten naar de Voedselbanken gegaan. Mooi bericht zo voor de mensen in voedselarmoede op een warme decemberdag in het jaar 2015 op mijn armoedige zomer gympen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

QmPj

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>