Zorg vrij dag

Zo mijn baan in de zorg is voor even over en tijd voor andere dingen. Ik was gisteren bij twee klanten die er echt stuk van waren en waarvan er een ook nog jarig was. Voor werktijd even een bloemetje gekocht en bij de bloemenstal hoor je dan opeens weer: “hee Pippi.” Ik hoor niet anders de laatste tijd en pret. Tot hilariteit van de bloemenman ging het over slippers die Pippi in het water gooide en een veldwachter. Andere tijden en Pippi ging zonder aapje en paardje en wel met een bosje bloemen naar de klant toe. Nee, bloemen hadden niet gehoeven volgens de klant, wel leuk. En zo zit je dan samen aan een gebakje op de laatste werkdag daar. Zeg nooit nooit en misschien komt Pippi via allerlei onderaannemers in de zorg wel weer eens terug. Ik ben altijd weer welkom bij mijn klanten en zij blijven mij volgen. Ja, een van mijn klanten van gisteren had echt verdriet en ik heb mij toch wel erg groot moeten houden de afgelopen week tegenover de klanten. Pippi hoort sterk te zijn… In mijn huisje zonder kakelbont kon ik even niet meer kakelen, moe. Alle troep even opgeborgen en niets meer in mijn zicht voor even want het is nu weekend en even de boel de boel laten. Ik heb weer veel geleerd de afgelopen jaren en een fijne tijd gehad bij de mensen. Tijd om uit te rusten is er niet vandaag want wij hebben plannen en die waarschijnlijk weer veel pret gaan opleveren. Ik word nu al misselijk als ik aan de geur van haringen denk op een vrije zaterdag…