Licht maken

Het gaat gelukkig weer goed met ons vriendinnetje in Zwolle en weer een lichtpuntje. Een leuk ding zo in deze warme dagen voor de kerst is de verlichting in onze hoofdstad. Je kunt per boot en met een gids het Amsterdam Light Festival bekijken of zoals wij in alle onbevangenheid gewoon zonder programmaboekje de route te loopschoen namen, gratis. Wij konden zo nog een Glühwein nemen onderweg en niet eens om warm te worden met de temperaturen van nu. Alsof je in een droomwereld loopt tussen alle verlichte kunstwerken en brandt een kaarsje voor wie jij een licht wilt zijn was wel mooi in de binnentuin. Meer licht maken op deze aardbol is wel gewenst zo in het nu. De mensen met de driepoten waren opvallend en het ouderwetse fototoestel met een statief is blijkbaar weer helemaal terug. Mijn vader had even geen licht huis en dacht dat er een stuk vuurwerk afging in de woonkamer toen een spaarlamp de geest af. De groep sloeg gelukkig uit in de meterkast en hij dacht eigenlijk eerst dat het de televisie was. Ik wil dan graag het waarom weten en dus wat opgezocht over spaarlampen die knallen en pret. Ik ben er nog niet helemaal uit en wel wat dingen al uitgesloten en dus komt deze puzzel voor de kerst ook wel af. De kerstverlichting buiten deed het bij hem wel en ik moest erg lachen dat hij vrede op aarde aan de voorkant van het dak had gemaakt met letters. Zijn kerstwens en ik sluit mij daar graag bij aan. Ik ben zelf wel iets realistischer of noem het pessimistischer dan paps. Het licht voor de vrede zou eerst in familiekring al kunnen beginnen en als het daar al mis gaat hoe kan het dan ooit vrede op aarde worden en ik had een binnenpretje. Vrede op aarde is een wens en een droom en je moet eerst je eigen lampje of lichtje aansteken voordat je verder lichtjes kunt aanwakkeren, bewust van