Jozef is thuis…

Het begon allemaal vier jaar geleden… Een van mijn beste vriendinnen kocht een ander huis en vlak voor de kerst ging haar oude huis in de verkoop. Ik had ooit van iemand vernomen dat zij een heilig beeldje in de tuin had begraven en het huis heel snel verkocht. Wij besloten om Jozef uit de kerststal te halen en in watten en in een plastic zakje te begraven in de achtertuin met zijn hoofd naar de voordeur. Zij ging een jaar later de kerststal neerzetten en Jozef ontbrak en zij bedacht toen dat wij hem hadden begraven. Het huis was nog niet verkocht en dus laat Jozef daar nog maar even liggen onder zijn warme dekbed van watten en pret. Tot onze grote schrik en noodgedwongen ging het huis in de verhuur. En zo kon het gebeuren dat Jozef daar al die tijd bleef liggen en elk jaar met het opzetten van de kerststal grote pret. Je kunt moeilijk aan de huurders vragen of je alsjeblieft Jozef even uit de tuin mag opgraven. De huurders waren zich dus volkomen onbewust van Jozef in de tuin. De rest van de mensen die het wel wisten die verklaarden ons al voor gek want zoiets doe je toch niet. En eindelijk deed Jozef waarvoor wij hem hadden begraven, het huis werd verkocht en de afgelopen week vertrokken de huurders. Wij lagen helemaal in en deuk en een beter tijdstip zo voor de kerst was er niet. We stonden de huurders nog net niet met vlaggetjes uit te wuiven, het scheelde niet veel. En zo stond ik gisteren samen met mijn vriendin in haar oude huis en in de motregen gingen wij de tuin in. Wij hadden een schep en allerlei andere dingen en wij dachten nog te weten waar Jozef lag. Na even graven nog geen Jozef en ik sprak de woorden… want stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren… Je kon ons wegdragen van het lachen. Ik dacht dat Jozef meer in de buurt lag van het tuinlampje, ja licht natuurlijk. En na een flinke berg aarde daar omhoog te hebben gewerkt, opeens Jozef bovenop mijn schep! Hij zat nog in het plastic zakje en in de watten en was nog puntgaaf en mond op mond beademing was niet nodig. Even een selfie met Jozef en de pret was compleet. Mijn vriendin gaf nog de opmerking dat wij Jozef hoogstwaarschijnlijk niet goed hadden uitgelegd dat hij niet moest zorgen voor huurders maar voor kopers en ik rolde bijna de tuin weer in. En zo vier jaar later staat Jozef na een douchebeurt weer bij de rest van de familie in de kerststal.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

qjIOL

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>