De meter is vol…

Ik was gisteren even bij oma en oma had al gelezen over de vrouw onvriendelijke toestanden in de Duitse steden. Iedereen had het er maar weer druk mee met breed uitmeten en het meest hilarisch waren toch wel de zorgen over het naderende carnaval daar. Gedragsregels voor mannen en vrouwen en een meter afstand of een armlengte afstand houden van vreemden. Ik dacht meteen aan een meter bier… Het kan soms zo simpel zijn, je haalt een meter bier en de meter afstand tussen jou en de vreemde voorganger is een feit. En als je de vreemde een biertje laat nemen kan er ook een leuk gesprek ontstaan en is deze vreemde opeens misschien wel een potentiële beste vriend. Ik lees wel eens iets over middeleeuwse toestanden in het nu en idee twee kwam op. Kijk eens naar wat schilderijen van vroeger en de vrouwen met prachtige grote hoepeljurken. Ik zou zelf een hoepel van een meter doorsnede nemen en daar met passen en meten een leuke jurk omheen fabriceren en klaar, zucht. In het schattige handtasje bij zo’n jurk daar kan een parfum, haarlak en een deospray in en mocht je toch iets onder je hoepeljurk voelen dan is een spuitje onder je jurk onder het mom van even opfrissen zo gemaakt. Carnaval op zijn Duits in 2016… Alle serieusheid in een handtasje, een paar citaten vanuit de Duitse grondwet, een ferme uitspraak van afschuw en dat het gebeuren voor geen meter deugde en dat de daders met de maat waarmee zij maten zelf gemeten zullen worden en klaar. Ik was de Duitse grondwet eens aan het doornemen en ik begreep opeens wel het Duitse welkom allemaal, een beetje advocaat kan iedereen een tijdje laten blijven in Duitsland. Ik merk het met heel veel mensen die al een tijdje in Nederland verblijven, zij kennen alle regels in de wet vaak beter dan mijn mijn eigen persoontje. En het is ook net hoe je iets leest of hoe je de vertaling van iets doet… Gedragsregels voor tijdens de carnaval vanwege het gedrag van groepen mensen. Ik zag gisteren traantjes bij Obama en ik huil wel heel even mee hoor, gewoon vanwege alle gebeurtenissen waar ik mij heel erg van bewust ben…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

fwzcuF

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>