Plastic soep in mijn hoofd

Ik was ook even in de bouwmarkt, toch nog even een boodschapje tussendoor doen voor de eenzame oudere mens… Voor mij is het niet zo’n ramp dat er daar geen gratis plastic tasjes meer gegeven worden omdat ik altijd katoenen tassen bij mij heb en die kun je met spuitbussen om kleding waterdicht te maken inspuiten zodat ze waterafstotend worden. Wel weer letten op de milieuvriendelijkheid van de spuitbus en pret. Je kunt ook van oude kledingstukken heel leuk met naald en draad een tas maken en dan wel eerst de onderbroeken even wassen alvorens ze te gebruiken… Alleen een plastic tasje verbieden schiet overigens niet op want hoe zit het dan met de vuilniszak voor het afval en alle verpakkingsmaterialen om de producten? Ik was laatst bij iemand en daar zaten allemaal koekjes stuk voor stuk nog eens verpakt in plastic in de dubbele plastic verpakking. Ik zeg dan, tasje an me hoela. Maar ja ergens beginnen loont vast. Mijn hoofd begon gisteren ook weer raar te doen in de supermarkt. Ik had bij de fruitafdeling de keuze tussen een plastic zakje en een papieren zakje met plastic erin of mijn fruit stuk voor stuk afwegen en op allemaal een aparte sticker doen die vanuit het weegapparaat kwam. En daar sta je dan en waar kies je dan voor met in het achterhoofd het verbod op gratis plastic tasjes? Zoals met heel veel dingen, het is gewoon allemaal niet logisch voor mij. Ik ben er eigenlijk wel een beetje klaar mee met alle onzinnige dingen, maar ja je moet door op deze wereld hè? De oplossing is natuurlijk gewoon mijn tasje bij de groenteman laten vullen en probleem opgelost, tja. Ik kon het gelukkig snel van mij afzetten na het zien van de demonstraties op het plein in Keulen met wat rechtse mensen en wat linkse mensen. En ook hier, het is niet logisch. Er heeft een gebeurtenis plaatsgevonden en waar zou je dan voor op het plein kunnen gaan staan…juist samen een protest maken tegen de feiten die er nu liggen, zucht. Nou, nieuwe dag en even vanuit mijn papieren zakje met plastic erin even een sinaasappel uitpersen. Alle frustraties even loslaten op de sinaasappel en de pers zodat er geen druppel meer uit te persen valt. De oranje tranen van een sinaasappel en pret.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

G1ef

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>