Blauwe dinsdag

Het is vandaag blauwe dinsdag en ik ga lekker depressief doorschrijven deze week. Zo in het nu is één blauwe maandag zo te weinig… Er was gisteren weer een demonstratie in het land tegen de komst van ik ga op reis mensen. In het betreffende dorp hebben ze het over een opvang voor tien jaar en over 500 mensen. Als het mijn dorp was geweest dan had ik er ook gestaan om vreedzaam om een onsje of wat minder te vragen. Kleinschalige tijdelijke opvang is beter, zoiets kan iedereen bedenken. De humor is wel dat niet alleen grote groepen ik ga op reis mensen bij elkaar af en toe voor wat opstootjes zorgen, zet veel demonstranten bij elkaar en het gaat ook mis. O nee, het is depri dinsdag en het woord humor is niet zo gepast dan. De ik ga op reis mensen worden zelfs met gewone vliegtuigen naar hier gebracht en daar zijn wat mensen dan nog trots op ook. Ik wil beelden van ondervoede mensen en mensen met vreselijke wonden die met brancards uit speciale vliegtuigen komen, wees welkom om hier op te knappen en op krachten te komen en om na een tijdje weer terug naar eigen land te gaan of in de regio. Het omgekeerde zie je nu gebeuren, veel lichamelijk gezonde mensen die hierheen komen die gaan uit protest en omdat het allemaal zolang duurt in hongerstaking en ondervoeding is het gevolg. Ik blijf erbij, je moet je de ogen uit je kop schamen als je als in een ander land brood, bed en douche krijgt en dan ondankbaar bent. En zelfmoord is triest, of je nou in een opvang woont of ergens anders in Nederland. De meeste Nederlanders krijgen géén stuk in de krant of Kamervragen nadat ze van een flat zijn gesprongen of anders, wat rest zijn de kleine overlijdensadvertenties in de kranten. Er komt geen Kamerlid eens even vragen hoe hun leefsituatie was en een praatje maken met de nabestaanden of je moet ergens connecties hebben. Misschien eens een vragenuurtje inlassen voor onderzoeken hoeveel mensen er springen vanwege schulden of omdat zij in de huidige samenleving de juiste hulp of aandacht niet meer krijgen? En de vrijwillige brandweer gaat ook langzaam ten onder. Ik zie het er zelfs van komen dat je in de toekomst voor de brandweer een abonnement gaat afsluiten en dat ze als bedrijf naar de beurs gaan, ik zie de aandelen al omhoog spuiten… De kraan bij de brandweer gaat dichter en die zou wijd open moeten blijven staan en de ik ga op reis mensen kraan zou dichter moeten en die blijft wel wijd open staan, aaaaaaahhhh ik heb het weer voor elkaar om mijzelf depri te denken vandaag! Nog vijf dagen te gaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

VXg3

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>