De wereld is er nog, postcodeloterij, asielzoekers en lot

Hé, hallo, we zijn er nog met z’n allen! Niet dat ik dacht dat we zouden vergaan, maar toch. De mensen hebben weer lol gehad en daar gaat het om. Het Parool begon gisteren met de datum van vrijdag 31 december op de voorpagina, had iemand bij deze krant “buitenaardse informatie”? Mag ik de bron weten dan? Het was trouwens wel mistig gisteren. Ik denk dat de Maya’s een hele andere boodschap hadden. Kom met je hoofd uit die mist en ga bewust worden van. Ga zelf nadenken en werk mee aan de omwenteling zodat deze positief gaat uitvallen. Dat moeten ze al hebben voorzien in die tijd. Volg gewoon bewust mijn weblog en ik help je door de nieuwe tijd heen, geen kalender voor nodig.

Ik kreeg een brief van de Postcodeloterij met hierin een Kerstkaart en een gelukscode bon. Op de geluksbon een metalen muntje van 48 miljoen euro. Ik weer in de belhouding. Ik kreeg een bandje met de volgende boodschap: “de wachttijd is langer dan dat u normaal van ons gewend bent”. Na ongeveer 3 minuten was ik “live”. Mijn eerste vraag was hoelang de wachttijd normaal bedraagt: 30 seconden tot 1 minuut. De drukte kwam nu door de brief die ik ook had ontvangen en door de eindejaarsdrukte. Oké, duidelijk.

Vraag twee was om mijn adresgegevens uit hun bestand te halen. Dit kon en over 2 maanden ontvang ik geen post meer. Dit omdat er kans bestaat dat er nog wat “vooruitwerk” post bij de drukker is.

Vraag drie: wie betaalt dat muntje wat erbij de post zit. De helft van het bedrag van je lot gaat naar de goede doelen en de andere helft van je lot is de prijzenpot en alle marketing dingen. Oké duidelijk weer. Wees je er dus van bewust dat de helft van je lot naar de goede doelen gaat en de andere helft van je geld o.a. in post en muntjesvorm dus bij mij op de deurmat ligt. Mag ik iedereen die meespeelt, hiervoor hartelijk bedanken.

Tegenwoordig kijk ik eerst, voordat ik aan een goed doel geef het jaarverslag van het goede doel in. Altijd leuk om te zien wat de directeur verdient. Ik sprak laatst iemand die met de collectebus langs de deuren loopt. Volgens haar geven de mensen niet of veel minder. Mensen kijken bewust waar hun geld blijft. Sociale controle op goede doelen, niets mis mee.

Ook opvallend in het nieuws is dat de Nederlandse Vereniging van Journalisten een klacht heeft ingediend, tegen het politieoptreden tijdens de ontruiming van het vluchtelingenkamp in Den Haag. Alle pers moest namelijk achter een afzetlint staan en kon door de rij van politiebussen niets waarnemen. Dit is in strijd met de vrijheid van nieuwsgaring. Goed bezig!

Het zou fijn zijn als er ook nog ergens budget zou zijn, om een journalist naar Somalië te sturen. Om te onderzoeken of het daar inderdaad veilig is voor de vluchtelingen, weten we dat ook weer zeker.

En wat is er in hemelsnaam met de paus aan de hand? Opnieuw spreekt hij zich uit tegen homo’s. Ze zouden de essentie van het menselijk wezen vernietigen.

Volgens mij is de essentie van de mens, dat ieder mens uniek is en in alle vrijheid verantwoordelijk is voor zijn eigen daden en zijn eigen lot. Dus in deze context is de uitspraak van de paus, een unieke vrije daad en hiermee bezegeld hij zijn eigen lot.

Lot? Idee voor een nieuwe loterij? Hoofdprijs: je mag de nieuwe paus worden.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

BA4c7

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>