Werkeloosheid in een nacht gestegen en Kerstpakketten draaien door

Woensdagavond in Nieuwsuur werd er duidelijke uitleg gegeven over de nieuwe cijfers van het CPB. Met 55.00 werkelozen erbij, dan kom je uit op 525.000 en dit is 6% van de beroepsbevolking. Na een heerlijke nachtrust lees ik op donderdagochtend: de werkeloosheid is in november gestegen naar 7% van de beroepsbevolking. Dit betekent dat 552.000 mensen in Nederland nu zonder werk zitten. Cijfers van CBS.

Dus na een nacht slapen is de werkeloosheid van 6% naar 7% gestegen. Ik vind dit knap! Ik vind dit ongelofelijk knap! Sterker nog, welke cijfers spreken de waarheid? Ik vind het niet zo gek dat Nederland er niets meer van snapt. Zullen we het er maar gewoon bewust op houden dat de werkloosheid stijgt en dat een ieder die er mee te maken heeft hiervan baalt?

En dan de Kerstpakketten, hier ben ik in het kader van hoor en wederhoor de hele week wel even mee zoet geweest. Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken. Maar toch…… Ik hoorde vanuit een dorp dat mensen een Kerstpakket hadden gekregen vanuit de parochie. Waarde van het pakket zo’n 50 euro. Deze mensen hadden er niet om gevraagd en ze hadden het zelf meer dan goed. Ze hebben via via een adres van een gezin weten te bemachtigen, die het wel nodig hadden en het daar gebracht. De vrouw die het pakket in ontvangst nam had tranen in haar ogen van blijdschap. Een 80 jarige die zeult met een Kerstpakket, hoe leuk kan het leven zijn. Nog een geluk dat er geen gladde wegen zijn. Je zal toch je heup breken als je een Kerstpakket naar iemand toe brengt omdat je dit zelf niet nodig hebt! Ik ben eens gaan bellen en vanuit deze parochie krijgt iedereen zo’n Kerstpakket van 80 jaar of ouder. Er is geen lijst van mensen die het wel of niet nodig hebben. In sommige andere parochies bestaan deze lijsten wel en kun je iemand opgeven.

Ook in een bejaardenhuis worden door de scholen Kerstpakketten uitgedeeld. Ik kwam hier ook mensen tegen die totaal niet blij waren. Ze hadden het niet nodig. Ook hier geen lijsten van wie het wel of niet nodig heeft.

Zeg maar nee, dan krijg je er twee, kan ook. De Zonnebloem en Riki hebben ook soms dezelfde mensen op de lijst staan.

Een vriendin van mij heeft haar Kerstpakket bewust naar De Voedselbank gebracht, weet je zeker dat het goed terecht komt.

De andere kant van het verhaal is dat de gedachte erachter altijd goed is. Veel mensen zijn eenzaam en alleen en dat is de achterliggende gedachte achter zo’n pakket. Maar dat veel mensen hun Kerstpakket doorgeven is een feit.

Mijn conclusie is dat hier en daar totaal inefficiënt gewerkt wordt. Een persoon zei tegen mij: “er zijn teveel instellingen en ze weten van elkaar niet wat ze doen, een overkoepelend orgaan ontbreekt hierin.”

Ik vind het allemaal schitterend, dit kan alleen maar in Nederland en dit is Nederland! Misschien nog eens een tweede Glazen Huis oprichten als centraal uitgiftepunt voor Kerstpakketten?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

PYfUJw

Please type the text above: