Van alles wat…

Het waren de afgelopen dagen leerzame dagen voor mij en veel gelachen. Er waren gisteren erg veel nieuwsitems die mij aanspraken. Ik heb dus voor een vakantie naar Turkije als Nederlandse muts met EU ster geen e-visum meer nodig. Of begreep deze muts de onderhandelingstafel niet zo? Het is toch net een kwartetspel aan het worden, mag ik van jou de 3 miljard en ik dan van jou de Syrische vluchteling met de rode jurk? Heel veel dingen zijn niet om te lachen en toch als je van sommige dingen de humor kan inzien met wat mensen, erg prettig. Ik had het er de afgelopen week ook nog over de C. Mijn persoontje en nog wat gesprekspartners vinden dat politiek en geloof niet meer samen gaan. Geloof zit in je, doe je thuis of in de gebedsruimte. Ik kom nogal wat mensen tegen die zonder C van het CDA wel op deze partij zouden gaan stemmen. Normen, waarden en respect op hun eigen manier uitdragen en zonder C. Mensen die wel leven met normen en waarden en respect maar niet perse vanuit geloof handelen, leuke gesprekken. En de PVV hoeft niets te doen om stemmen te krijgen omdat de rest niet meegaat in het nu is ook een favoriet onderwerp zo onder de mensen. Het ging ook nog over eerst kom ik en dan kom jij, een populaire kreet in het nu en er zijn heel wat ouders die hun kroost thuis juist leren, jij en dan ik. En het basisinkomen loopt vast want de prijzen voor alles in Nederland stijgen de pan uit en de lonen stijgen niet genoeg mee en dus heb je steeds meer basisinkomen nodig en kloppen oude berekeningen niet meer, zucht. En heel wat mensen om mij heen geven minder uit omdat zij geen schulden willen maken en de leencultuur niet aan de volgende generaties willen doorgeven. Niets is meer zeker en dus geld vasthouden, rechten van vroeger zijn geen garanties meer voor de toekomst. Je ziet het overal in terug, de onzekerheid en het leven met de dag en er het beste van maken en blijven lachen. Ik vind die omgekeerde beweging wel grappig en ik zie een nieuwe generatie jeugd die ook met minder tevreden zijn en meer geven om gezelligheid. En studenten die straks uitvindingen gaan doen om de wereld beter te maken en niet in eerste instantie voor hun eigen dikke ik. Met een beetje geduld komt het over wat jaren weer helemaal weer goed met een nieuwe generatie…