Verhuis moet dingen

Ik ga verhuizen en dus zijn de eerste prioriteiten inschrijven in de nieuwe gemeente en een huisarts. Ik heb eerst mijn oude huisarts even van mijn komende verhuizing ingelicht. Op het internet een nieuwe huisarts opgezocht die mij aansprak. Het inschrijfformulier invullen en uitprinten op hun site en klaar. Bij de balie van mijn nieuwe huisarts zat een oude bekende en zij wist mijn naam nog van vroeger en ik de hare, grappig. Ik zei dat ik mij wilde inschrijven en de assistente pakte al bijna een formulier, waarop ik zei dat ik alles al compleet had. Aardige mensen daar en ik stond met 5 minuten weer buiten. Inschrijven bij de gemeente en ik had mijn ingevulde papieren en kopieën al klaar om af te geven dankzij het internet. Bij de balie wilde zij mij verwijzen naar een stoel met formulieren om in te vullen en zucht. Eeeh, ik heb alles al voor u… en ik was met 5 minuten klaar. Ik begon mij toen wel even af te vragen of het eigenlijk wel de bedoeling is dat je zelf dingen vooruit werkt? Ik ga een ruime zolderverdieping betrekken bij mijn ouders en over het hoe of wat ga ik morgen even over verder. Afijn, mijn oude ouders hebben dus nu geen huishoudelijke zorg meer nodig voor zolang als ik daar woon. Wat niet nodig is ga je ook geen gebruik van maken en mijn moeder was elke maand een andere hulp allang spuugzat. Afijn, moeders gaat de zorgverlener afbellen en vertelt dat het niet meer nodig is omdat dochter gaat schoonmaken. En toen moest ik even tot 10 tellen… Of de dochter zich dan niet als huishoudelijke hulp kon aanmelden bij de thuiszorg en bij de eigen ouders tegen betaling kon gaan schoonmaken. We hebben er later erg om gelachen maar… MIJN OUDERS ZIJN GEEN PRODUCT…MIJN OUDERS GAAN NIET IN DE VERKOOP…tot 10 tellen. Ik denk misschien anders, zou kunnen maar ik zou mij dood schamen om in de betaalde thuiszorg bij mijn eigen ouders te gaan werken. Ik krijg tijdelijk onderdak bij mijn ouders en dus ik zorg voor mijn ouders, hoppa. De opzegtermijn was trouwens een maand bij de thuiszorg. En later moeders in de auto gezet en samen naar de gemeente gegaan om de zorg af te zeggen. Ik vroeg of ze de indicatie konden laten staan tot de datum van afloop want daar wezen vriendinnen mij op. Mocht ik zelf de zorg niet meer kunnen verlenen om wat voor reden dan ook dan hoeft er niet weer een nieuwe indicatie gemaakt te worden voor de afloop datum van de huidige indicatie. De gemeente geeft het door aan het CAK en dus hopelijk bijna einde thuiszorg. Ik zit na zo’n dag echt te verlangen naar een eenvoudig hutje ver van de bewoonde wereld en in een andere tijd, een tijd met meer eenvoud en meer menselijkheid en met minder verhuis moet dingen…