Code paasgeel…

Wij hadden met de Pasen geen haas of paard in de gang maar een paardje op straat. Het beestje wilde ook eens leuke Pasen en wat narcissen plukken langs de kant en liep op de weg. Het liep gelukkig weer goed af en afgelopen zaterdag kwamen wij de A28 ook al niet op omdat er een voetganger op de weg liep en met deze persoon liep het niet goed af. Onze topografische kennis was wel zo goed dat wij binnendoor weer richting huis gingen via Putten. Het weer valt trouwens alles mee zo met de Pasen en code paasgeel is vandaag van kracht vanwege de harde wind. Er zijn tegenwoordig overal codes voor en vroeger zei je gewoon tegen elkaar om op te letten of je bleef binnen. De mensen kunnen zoiets misschien zelf niet meer bedenken? Afijn, alweer een heleboel pret gehad zo met de Pasen. Wij hadden ook veel pret om de koopjesjagers bij de V&D en de politie die daar moest handhaven. Het zou echt verboden moeten worden bij evenementen om politie hiervoor in te zetten. Je zorgt als bedrijf, sportclub of organisatie zelf maar voor beveiliging en handhaving. Aan inbraken en andere dingen komt de politie niet meer toe… Overigens is de lol om een evenement te organiseren er ook wel een beetje af in regeltjes Nederland. Je moet aan zoveel eisen voldoen en je hebt zoveel vrijwilligers nodig dat dingen soms niet doorgaan. Het is gewoon niet meer genoeg als je ergens een hek neerzet met een bord verboden in te rijden in verband met, er zijn altijd mensen die dan toch denken… En juridisch moet je de boel ook aftimmeren tegenwoordig want voordat je het weet heb je een schadeclaim en een advocaat aan je broek. En zo blijven de grote evenementen over en verdwijnen de kleintjes. Het is net als in het gewone leven, met geld is alles te koop. Of zie ik het nou weer te zwart en te wit en is er altijd nog iets in het midden als paasgeel? Ja is er wel hoor, want op dorpsniveau of buurtniveau lukt het meestal nog wel aardig om iets met weinig middelen te organiseren met vriendenclubjes of buurtbewoners. Dat zijn de echte creatievelingen…paashoedje af voor deze mensen.