Onvolmaakt vermakelijk…

Ik ben al aardig op orde in mijn nieuwe huisje en het leven gaat door en ik probeer te genieten van alles wat wel kan. Het is buitengewoon leuk hoe het leven af en toe loopt en hoe de familieband weer wat beter kan worden als je in het nu leeft. Accepteer de mensen zoals zij zijn en kijk niet te vaak om. Elk huisje heeft zijn kruisje en mijn familie is wel een interessante familie betreffende heel erg veel dingen. Ik had mijzelf al heel vroeg los gemaakt van het katholieke sopje en ik zie nu een tweede en derde generatie waarvan een groot gedeelte niets meer met het geloof te maken wil hebben. Ik vergelijk het altijd met een jaar lang onder dwang iets moeten eten en de kans is dan erg groot dat je na zo’n jaar het de rest van je leven niet meer lust. Generaties die allemaal hun eigen weg zijn gaan met het katholieke geloof, een ander geloof, uit meerdere geloven dingen halen of helemaal klaar zijn met het geloof. Om goed te leven en goed te doen hoef je niet per definitie een geloof aan te hangen, is mijn mening. Ik weet sinds gisteren ook dat ik onvolmaakt ben… De paus heeft gisteren geestelijken over de hele wereld opgeroepen meer begrip te tonen voor homostellen, gescheiden en hertrouwde mensen en andere onvolmaakte katholieken. Ik viel weer eens van mijn stoel van het lachen… En gelijk kwam bij mij de vraag op…hoe ziet de volmaakte mens er dan uit? Bestaat de volmaakte mens wel en moeten we zoiets wel willen met zijn allen? Niemand is volmaakt toch? Misschien in de toekomst als de wetenschap de volmaakte mens heeft weten te maken maar nu nog niet. Ik kwam vroeger eens in een kerk voor een uitvaart van een ander geloof en ik weet nog goed dat ik toen verbaasd was over de andere manier van preken in deze kerk, veel mooier en opener dan in de katholieke kerk. Op een paar geloven na in Nederland zijn de meeste geloven met hun tijd meegegaan en is er al een soort van verlichting geweest. Onvolmaakt of niet, iedereen heeft een lichtje in zich om liefde over de wereld te laten schijnen. Ik zal het wel verkeerd begrijpen allemaal en pret. Nou ik ga wat van het weekend maken als onvolmaakt persoontje.