Praten, praten en praten…

Het was weer een leuke en vermakelijke week. Een week waarin de zon veel scheen en ik mee uit eten werd genomen door drie vriendinnen op mijn verjaardag. Cadeautjes doen we niet zo veel meer aan, belevingen wel. En wat een mooie oranje lucht de afgelopen week! Ik zat eerste rang vanuit mijn dakraam. Ik hobbel weer wat rond in een nieuwe omgeving met werk en ik blijf mij verbazen over alles, ach zolang de mensen blij van mij worden is het goed. Dat er in dit kleine land nog steeds iemand maanden dood in zijn woning kan liggen, schaam schaam schaam…. Ik kwam bij het doornemen van het nieuws Lunteren tegen en de caravans daar waar asielzoekers in gaan komen. Ik kreeg daar op hetzelfde vakantiepark de slagboom op mijn hoofd, liep goed af en daarom bleef het vakantiepark gelukkig wel in mijn brein staan. Ik was voor mijzelf aan het nadenken over asielzoekers in dit vakantiepark en mensen met kinderen of zonder kinderen in Nederland die al jaren niet meer op vakantie zijn geweest, tja. Vakantie is een luxe en oorlog niet? Ik bedacht na wat verhalen ook nog dat de verwarmingskosten de pan uit gaan stijgen met alle nieuwe mensen in ons land. Neem daarbij nog de vergrijzing in eigen land en de gemiddelde thermostaatknop komt uit op 24 graden en pret. Het ging verder in ons land over voetbal en Marokkanen en over een Erdogan en humor. Ik vond een uitspraak van Carl Bernstein gisteren op de televisie eigenlijk wel goed. Of zo’n Watergate affaire nu ook nog zou kunnen en volgens hem staan de mensen nu minder open voor de waarheid, hun eigen waarheid is juist. Ik was het wel met hem eensā€¦ De realiteit ontkennenā€¦ En verder in het nieuws viel mij Nuit Debout op. Met zijn allen op een plein of grasveld gaan zitten en de dialoog aangaan over dingen die spelen in eigen omgeving, in eigen land of in de wereld. Erg leuk als mensen achter hun toetsenbord vandaan komen en vreedzaam gaan zitten praten met elkaar. Misschien is praten wel een goede samenvatting van het nieuws van de afgelopen week, praten en praten en praten. Nou als er een doen uit voorkomt dan is al het gepraat niet voor niets geweest.