In een groen polderland…

Ik zag in de polder een mamma en een pappa gans met twee kleine kindjes gansjes. Zo lief en ik hield even stil om ze te bekijken. Ik sprak de ouders gans aan en ik gaf het advies om vooral te genieten van hun kroost voordat ze als gezin afgeschoten gaan worden in verband met de vliegtuigen. O en de drone is ook in opmars… Ik woon nu iets landelijker en groener en dus ook meer eenden en ganzen en andere vogels en kleine leuke mini eendjes. Ik was in gesprek over het bewust wel of niet remmen voor overstekende eenden. Er gebeuren jaarlijks heel wat ongelukken doordat mensen remmen voor overstekende eenden. Tja, bewust in je spiegel kijken of er verkeer vlak achter je zit en als er niemand te zien is dan mag je wel remmen. De keuze tussen een eend doodrijden of dat er mensen achterop jouw auto rijden en verongelukken daar lijkt mij maar een logische keuze voor… Ze hebben bij mij in de buurt buizen onder een weg doorgemaakt zodat de eenden naar de andere kant zouden kunnen lopen. Kan iemand mij vertellen hoe een eend denkt dan? Hebben eenden het denkvermogen om als ze moeten kiezen tussen oversteken over de weg of door een ondergrondse buis dat zij zelf de logica van de buis inzien? Kunnen eenden met hun logica de wereld gaan redden dan? Ja ik heb al heel wat pret in mijn nieuwe omgeving, zeker. De rest van de aardbol beeft en de ik ga op reis mensen verdrinken en komen nog steeds naar Europa en ik denk aan overstekende eenden… De grote steden willen geld erbij, landen willen geld erbij, een deel van de bevolking wil geld erbij. Mensen en geld, heb je het als eend toch een stukje makkelijker en ik zou als eend die buis kiezen en er voorlopig niet meer uitkomen…