Flex schoolvakantie…

De flex schoolvakantie, tja. Kunnen we het proberen hiervan niet gewoon overslaan? Ik stel iets anders voor, in een tijd waarin we het hebben over dat er alleen nog perfecte mensen geboren mogen worden… Laten we gewoon na een geboorte niet meer de navelstreng doorknippen maar aan de navelstreng een stekker bevestigen die in te pluggen is in elke gewenste computer. Iemand schrijft een leuk programma per levensjaar en via de stekker kan vanaf de geboorte alle kennis in het brein worden gezet. Inburgeringscursus, hoppa niet meer nodig, hallo baby van niet Nederlands sprekende ouders, de computer leert jou pappa en mamma zeggen straks. En ouders kunnen gewoon gaan werken want de baby gaat vanaf de geboorte aan de home baby computer app en pa en ma kunnen op het werk inloggen en zien of alles goed gaat. De robots hebben het hoofd van pa en ma en verschonen luiers en geven flesjes. Door de stekker hoeven kinderen niet meer naar school en vanaf drie jaar pluggen zij hun stekker in op de kleuterschool computer thuis. En op vakantie gaan? Doe eens even normaal! We zetten een bril op en wanen ons op een tropisch strand ergens. Ik zie het al helemaal gebeuren in de toekomst en dus maar weer even terug naar de proef van de flex schoolvakantie in het nu… Hee Tom, gave spreekbeurt gaf Mo hè gisteren? Eh Lena, ik was er niet bij, mijn pa was jarig en mijn ouders gaven een feest en ik mocht opblijven en zij lagen om half elf nog in bed gisterenochtend vanwege de borrels en zij hielden mij gisteren dus thuis. Jammer Tom want het was een leuke en leerzame spreekbeurt en het was leuk geweest om er met jou over te praten. Eh Lena, de tijd van het individu hè? Het gaat erom dat wij onze ouders zo weinig mogelijk tot last zijn en dat wij ons aanpassen aan hun werk en levensritme en wij worden geacht zelfstandig te zijn. Ja maar Tom, samen dingen beleven op school schept toch een band? Lena, individu is zoooo 2016. O en Tom, wil jij mij helpen met mijn Engels? Nee helaas Lena, ik kan jou niet helpen want mijn ouders willen volgende week op flex vakantie en ik moet dan mee. Ik wilde jou eigenlijk vragen om mij na mijn flex vakantie te helpen met rekenen? Helaas Tom, gaat hem ook niet worden want dan wil mijn moeder een paar flex dagen met ons naar een pretpark omdat zij hoopt dat het dan rustiger is daar. Lena? Ja Tom? Gaat onze generatie straks de boeken in als de flex kinderen generatie? Ja Tom, zou best kunnen en waarschijnlijk komt er dan pas een onderzoeker die ons dan pas gaat vragen hoe wij al dat geflex toen eigenlijk vonden. Lena, laten we naar de film gaan en als onze ouders dan zeggen dat wij na de film naar huis toe moeten dan gaan wij niet, lesje flexibele thuiskom tijden van eigen deeg voor onze ouders… Love you Tom…