Modderig poeltje…

Het weer was koud en er was hagel en er waren sneeuwbuien en tjee wat een ellende… Ik zag gisteren mooie wolkenpartijen en tijdens onze middag buiten goed naar de lucht gekeken en er waren twee korte buitjes en in de zon was het gewoon warm… En opeens kwamen wij uit in Amstelveen aan De Poel op een steiger zoals je alleen in films ziet. Ruim een uur zaten we op deze steiger in de zon met een prachtig uitzicht op de historische trams in de verte. Op zondag rijden deze historische trams over de oude spoorlijn tussen Bovenkerk en Amsterdam Haarlemmermeerstation. Er was een watervogel die heel lief bij ons kwam zwemmen en zitten. De vogel genoot ook van de soap rondom het drijvende zwembad in de poel. Ik vroeg aan de watervogel of hij een visje had gezien met de naam kleine modderkruiper en pret. Bij aanwezigheid van dit visje mogen er volgens de wet geen werkzaamheden aan het zwembad gebeuren. De watervogel had het visje wel eens gezien. En wij gaan er dus maar vanuit dat het drijvende zwembad er dit jaar niet gaat komen. Wij kwamen overigens op een andere reden om het zwembad niet te bouwen, de ambtenaren van het gemeentehuis kijken vanuit wat werkkamers uit op het zwembad. En met al het schoons straks aan het zwembad en in het zwembad zien wij de bui al hangen, iets met ambtelijke molens draaien nog langzamer. Alle gekheid op een steiger aan het water… Het was heerlijk aan De Poel en de watervogels en eenden genoten ook nog even van de rust voor zolang het daar nog gaat duren. Het is trouwens erg lekker als de mensen van de weerberichten slechte berichten afgeven, scheelt een heleboel mensen in de natuur en nog meer rust. En zo stappen we met onze modderschoenen de week weer in, als zen moddervisjes in een heerlijk poeltje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

0nfSfG

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>