Na een leuk weekend…

Ik heb hem alvast op de kalender gezet, ik heb 28 mei een begrafenis. TTIP feestelijk begraven in Amsterdam. Op 28 mei is er een nationale actiedag tegen TTIP, CETA en ISDS. Op zaterdag en door het hele land heen en ik ben heel erg benieuwd hoeveel mensen er op af zullen komen. Voor sommige dingen mag je best de straat op gaan en TTIP is er zo een wat mij betreft. Voedsel en ik moest de afgelopen week lachen om mijn vader die kwam aanzetten met dat de sperziebonen in blik uit Ethiopië kwamen. Hoe kan dat nou Ing want daar hebben ze honger? Het was pas nog op de televisie en dan moeten ze die sperziebonen toch zelf houden? En natuurlijk heeft mijn vader dan gelijk… Ik vond het helemaal hilarisch dat mijn ouders al even lopen te zoeken naar een Nederlandse bloemkool en hem niet vinden. Ik zal ook eens gaan zoeken, een soort eieren zoeken met Pasen maar dan bloemkolen rond Pinksteren. De bloemkool uit andere landen vinden zij niet te eten, kan natuurlijk tussen de oren zitten maar ik ben het wel met ze eens dat zo’n bloemkool best uit eigen land mag komen. En het songfestival was ook lachen, wat wonen er veel Polen in het buitenland hè? Ik had mijn voorspelling en analyse bijna goed maar ik had de Poolse medemensen in alle Europese landen vergeten mee te nemen in de uitslag omstandigheden, ik baal er nog steeds van… In 2003 dacht trouwens ook iedereen dat Russische inzending zou gaan winnen, ik kwam het toevallig tegen bij wat leeswerk. Ik snap sowieso niet dat zo’n politiek festival nog bestaat en we hebben nu toch Idols en al dat soort programma’s? Ik bedacht met wat humor nog dat het maar met heel weinig dingen lukt om ze goed en eerlijk in Europees verband te organiseren. Voor het analyseren is zo’n festival super leuk! Gelukkig is er dan altijd nog Max Verstappen die iets wint voor Nederland, het geluid van zo’n wagen blijft toch wel heel erg mooi… Meelopen tegen TTIP en toch van racende vervuilende auto’s houden, is eigenlijk net zoiets als die sperziebonen uit blik vanuit Ethiopië… logica nul…heerlijk. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

nAq1nd

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>