Ver ander dingen…

Wat kunnen je gedachten toch de raarste kanten op gaan. Ik zie wat mensen lopen met een shisha-pen en ik denk aan de rattenvanger van Hamelen. Kunt u mij de weg naar het theehuis vertellen meneer? De shisha-pen is in opmars en ik zie steeds meer mensen met zo’n ding lopen. Net als de waterpijp roken mij aan het sprookje van duizend-en-een-nacht doet denken met Aladdin en de wonderlamp. Ali Baba is ook een sprookje en daar hadden wij de afgelopen week ook nog pret om, geheel ander verhaal. Nou ja, de sigaret heeft zijn langste tijd waarschijnlijk wel gehad en daar komen dan andere leuke dingen voor in de plaats. Het ging de afgelopen week ook over de wegen in Nederland en ik zag ergens voorbij komen dat meer wegen aanleggen niet goed zou zijn. Ik kan wel vertellen dat wat mensen en mijn persoontje hier in de omgeving ons helemaal suf lachen om alle extra wegen. Het verkeer komt van 5 banen terug naar minder banen en alles loopt vast. Het verkeer heeft een nieuwe tweebaansweg weg en komt op een gegeven moment uit op een eenbaansweg en alles loopt vast. Meer rotondes en de hoogte in bouwen met de wegen zijn al veel gehoorde opmerking hier in de omgeving. En het openbaar vervoer goedkoper en beter maken… Naar mijn idee zijn we gewoon met veelste te veel mensen en auto’s voor zo’n klein landje. Er zijn mensen bezig met ondergronds snel vervoer en ik denk eerder aan een metro systeem voor in de lucht. Een tijdje geleden had Groningen het idee om mensen met een kabelbaan van buiten de stad naar binnen de stad te brengen en volgens mij weer afgeblazen. Jammer ik vond het een goed idee. In plaats van je ski’s neem je een aktetas mee de lift in… En ik hoorde hem van de week weer voorbij komen dat door de vergrijzing nieuwe bewoners straks hard nodig zijn. Komt het dan bij niemand eens op dat je ook met een kleiner bevolkingsaantal een land draaiende kan houden? Vasthouden aan bestaande dingen… En zo denk je weer eens wat en vooral overal de humor van blijven inzien. De dingen benoemen met een lach is niets mis mee. En het is wel fijn dat Ebru weer terug is, journalisten en schrijvers horen niet vast te zitten, of je het nou met ze eens bent of niet, bewust van. Persvrijheid.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

4FsY

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>