Tijdwinst en Kerstdrukte en het Cobra Museum

Er zijn steeds meer huishoudens met twee auto’s of meer in ons landje. Zal best, komt ook door alle kinderen die langer thuis blijven wonen omdat ze geen woning krijgen of kunnen betalen. Maar volgens mij is de belangrijkste reden de tijdwinst. Ik maak zelf regelmatig gebruik van het openbaar vervoer en de auto. En bijna altijd ben ik ergens sneller met de auto.

Gisteren ben ik vanuit mijn dorp naar de stad gegaan met het openbaar vervoer. Goedkoper en sneller, in dit geval sneller door de Kerstdrukte. En goedkoper doordat de parkeertarieven sky high zijn in de stad. Bewuste keuze gisteren.

De bushalte was vlakbij mijn eindbestemming: het Cobra Museum in Amstelveen bij het winkelcentrum. Hilarische toestanden daar op koopzondag! Een verkeersregelaar die het overzicht totaal kwijt was. Ik heb een gehandicapte jongen in een rolstoel helpen oversteken anders had hij er nu nog gestaan. En hij moest naar een kerkdienst en dankzij mij was hij nu voor het zingen de kerk binnen. Later in de koffiecorner van het Cobra Museum had ik een mooi uitzicht op de verkeerschaos. En zoals gewoonlijk had ik de verkeerssituatie weer goed ingeschat, zwaailichten, sleepwagen, er waren ongelukken gebeurd. Fantastisch toch! Ga je Kerstboodschappen doen op zondag en kom je terug met een whiplash en zonder auto! De verkeersregelaar werd vervangen door politieagenten. Tot ver in de middag was het een verkeersdrukte bij winkelcentrum Amstelveen en bij de parkeergarage. De economische Kerstman heeft staan te soppen in zijn Kerstpak van deze koopdrift! Ho, ho, ho, Merry Christmas!

Maar weer even terug naar mijn doel van deze zondag: het Cobra Museum. Mijn vriendin uit Amsterdam was al in het museum. Ja sorry, te laat, maar ik moest even een gehandicapte jongen helpen met oversteken…….

Toch hadden we ons bezoek aan het museum slim bekeken, want er waren hooguit tien bezoekers. Heerlijk, dank u wel politiek met de invoer van koopzondag!

Bram Bogart heeft er weer een fan bij sinds vandaag. Gedurende de jaren 1946-1950 experimenteerde Bram Bogart in Zuid-Frankrijk met het direct opbrengen van ongemengde kleuren en het mengen van verschillende verfsoorten om zijn doeken van een cementachtige huis te voorzien. Ik vond vooral de blauwwitte doeken prachtig. Deze doeken verwijzen naar zijn geboorteplaats Delft.

Een prachtig museum, zeker de moeite waard en ook nog betaalbaar! En nee, ik ga het vandaag eens niet hebben over de sponsoren van dit museum. Vandaag was de bewuste dag van Bram Bogart. Delfts blauw, ik hou van jou!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

bCUuQj

Please type the text above: