Fijne Kerstdagen allemaal!

Dit jaar doe ik niet aan Kerstkaarten versturen. Bewust geen zin in en de mensen lezen mijn goede wensen hier wel.

Een vel Kerstpostzegels met hierop 20 stuks, kost nu 8 euro. In 2011 was dit 7,20 euro, in 2010 was dit 6,80 euro en in de jaren hiervoor zelfs 5,80 euro. Bij een prijsstijging volgend jaar verwacht ik gratis Kerstkaarten erbij, mag wel een keer voor die prijs.

Voor de mensen die de gulden nog hebben meegemaakt. Een vel Kerstpostzegels van 8 euro is 17,63 gulden. Vroeger kocht je een patatje met voor 2,75 gulden. Dus een vel Kerstpostzegels nu, daar kocht je vroeger bijna 6,5 patatjes met voor. Hier kon een gezin van 6 personen een avond van eten. Die goeie ouwe tijd, zou Geert Wilders zeggen.

De Kersttoespraak van Koningin Beatrix was voor Kerstmis alweer uitgelekt. De toespraak gaat over vertrouwen, hoe toepasselijk. Zal ze er vertrouwen in gehad hebben, dat ie niet te kraken was? Zoiets als het elektronische patiëntendossier?

Gisteren was ik onder de bejaarden. Dan besef je pas hoeveel mensen alleen de Kerstdagen doorbrengen. Geen familie en kennissen meer en wat er nog leeft is druk of te oud om te komen. Een demente vrouw zag een schoorsteen met daarin een man en twee vrouwen, ik zag dit helaas niet. Misschien kun je maar beter heel oud en dement zijn, zodat je niet snapt dat je alleen bent met Kerst? Overigens kun je maar beter dement zijn als je in het verzorgingshuis zit waar ik was. Gevalletje van leidinggevenden die geen verstand hebben van hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. En niets aannemen van het personeel op de werkvloer. Alle neusjes staan verschillenden kanten op. Neem dan ook nog al het onbegrip voor de zorg vanuit de politiek. En als laatste, de soms stront vervelende familie en kennissen van de bejaarden. Die als ze eens komen, lak hebben aan alle regels. Ik neem mijn Kerstmuts af, voor het personeel die daar met het hart blijven werken. 

Buiten de bejaarden om zijn er nog heel veel mensen eenzaam met de Kerstdagen. Ook zijn er veel mensen gewoon aan het werk met Kerst. En er zijn nog steeds landen waar de oorlogen/opstanden gewoon doorgaan met Kerst, met alle slachtoffers van dien. Alles lijkt op een gewone dagelijkse dag dus.

Hoe dan ook, ik sluit positief af en ik wens iedereen in de wereld:

Frohe Weihnachten, Buon Natale, Feliz Navidad,

Merry Christmas enzovoorts……..

FIJNE KERSTDAGEN! 

Doe de leuke dingen en doe ze met liefde en bewust.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YgNbk

Please type the text above: