Overvragen en oververhit…

Af en toe raken dingen mij. Ik stelde mij zo voor dat ik een toverstafje zou hebben en als alle scholen dan dicht zijn straks met de grote schoolvakanties dan zou ik over alle scholen vliegen van kinderen tot en met 12 jaar en voor een volgend schooljaar een langere pauze toveren voor het komende schooljaar. Ik zou zo graag een langere schoolpauze hebben vertelde een lief kind tegen mij, een kwartier buiten spelen is niet genoeg. Ik ben mij ervan bewust geworden dat zelfs kinderen van onder de twaalf jaar al kampen met burn-out verschijnselen. Zulke dingen raken mij bijzonder. Het zou niet nodig hoeven te zijn. En de iets oudere kinderen die met medicatie examens maken omdat het anders niet gaat lukken. Het zou niet nodig hoeven te zijn. Overvragen is ook een ding. Je bent tegenwoordig niet meer Arie, je bent een prestige project van de school en van sommige ouders. Nou ik heb geen toverstafje, wel veertjes, heel veel veren. Ik was bij het water en op de eilanden lagen allemaal veren van ganzen en eenden, echt prachtig. Ik heb er weer een paar mee naar huis genomen. De mensen zijn er niet zo blij mee want de ganzen vernielen al het gras, tja. Ik wil trouwens niets meer horen over een klimaattop na een dag met allemaal boten met grote buitenboordmotoren erachter en pret. De fluisterboot komt nog niet overal lekker van de grond of op het water. Ik las ergens dat de Noordpool dit jaar of volgend jaar mogelijk voor het eerst in 100.000 jaar zonder zee-ijs kan komen te zitten. Vooral het woordje mogelijk is dan weer lollig. Weten wij iets nog wel zeker in deze tijd? De smelting van het ijs heeft trouwens niets met onze buitenboordmotoren te maken volgens mij, af en toe draait er iets om, is altijd al zo geweest. Als je goed bewust naar alles om je heen kijkt dan zie je de veranderingen. Ik zie dan trouwens alweer een beeld op mijn netvlies verschijnen… Een van de laatste ijsberen die met zijn duim omhoog nog op de laatste ijsschots staat te liften naar een dierentuin… Bij mij stond de straat trouwens weer helemaal blank de afgelopen week, erg gaaf om te zien. Volgens mijn vader wordt het huis dan meer waard omdat het aan het water ligt. O, vandaar dat de huizenmarkt nu oververhit raakt, ligt aan het weer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

o1ZzP

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>