Rust aan zee…

Aan de overkant, Engeland, de zee is nog de zee, aan de overkant zitten ze ergens mee, met aan mijn achterzijde Nederland, waar is al het verstand? Het ging zomaar even door mij heen zo gisterenochtend vroeg op een heel erg rustig strand. De vogels vlogen ook gewoon de zee over en weer, nergens last van als vogel en pret. Zo’n twee uur de kranten liggen lezen op het strand nadat ik eerst alle bijlagen eruit had geplukt. De EU als krant en de bijlagen moeten eruit om de hoofdlijnen weer te gaan zien, dacht ik weer. Ik kwam helaas in een krant nog een sportbijlage tegen die ik over het hoofd had gezien, zucht. Na al het gewone nieuws gelezen te hebben uit mijn inmiddels een stuk dunner geworden kranten, kwam er bij mij op dat ik ook echt niet een krant moet lezen. Het ging bijvoorbeeld over de Vinexwijken. De ene krant bracht alleen de feiten en een andere krant had het dan weer over pubers die zich vervelen in de Vinexwijken. Ja nieuws is leuk, zwart, wit, grijs, soms met kleur en soms vermakelijk met een korreltje zout. Door de Brexit sneeuwen wat andere dingen soms onder en er was de afgelopen week ook iets met de Griekse schulden. Ik blijf het best wel humor vinden dat Griekenland de EU niet uit mocht en Engeland nu gewoon toerleEUdoki zegt. De Schotten willen juist bij de EU blijven en bij ons is er gelukkig maar een iemand die het voor het zeggen heeft en hij wees een EU referendum meteen van de hand. Eigenlijk is de EU net een huis in het noodweer van de afgelopen week, huizen waar de dakpannen van kapot gingen, niet allemaal, wel veel dakpannen. Met man en macht en vrouw en macht worden deze huizen weer opgelapt. Ik zou er een video van maken en opsturen naar Brussel. En denkt iemand er wel eens over na dat alle schade door de natuur straks niet meer op te hoesten valt door de verzekeringen? Net als alle uitkeringen, de pot raakt toch een keer leeg? Ach, zolang de drukpersen van geld nog niet onder water komen te staan… Tot mijn grote pret kwamen er in de middag oude vliegtuigen over het strand, een heli en een groot vliegtuig die tot twee keer aan toe door 4 gevechtsvliegtuigen geëscorteerd werd. Cool zeg, oefeningen en iets met Veteranendag misschien? Wel absurd eigenlijk, ik wilde net het boek Zoni uit mijn tas pakken. Aan de zee was het gelukkig op wat lawaai in de lucht na, volmaakt rustig. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

CcSO4w

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>