Onzekere tijd…

Ik heb mij prima vermaakt met het weer de afgelopen week. Vanuit mijn dakraam om half zes in de ochtend een geweldige rolwolk staan te fotograferen. En ik kreeg de neiging om door een straatdeel onder water te gaan rijden maar mijn verstand zei mij toen om het maar niet te doen. Ik had pret om een financiële ondersteuning voor festivals in de problemen buiten door de weersomstandigheden en vooral toen ik las dat een food festival binnen ten ziele was gegaan. Krijgt zo’n festival dan geen financiële ondersteuning? Festival discriminatie en pret. Hoe je het went of keert, omgaan met tegenslagen is erg moeilijk en in een tijd met veel veranderingen Tegenslagen worden vooralsnog opgelost met meer geld, bedacht ik zo. En de Brexit is een feit en de scheiding gaat zo’n twee jaar duren. Net als een doorsnee scheiding tussen volwassenen met kinderen met een beetje getouwtrek over en weer. De kinderen zijn vaak de dupe en ik zie Engeland ook zo, een scheiding tussen twee partijen met de inwoners als kinderen. Als je hem verder uitdenkt dan zouden de kinderen mogen kiezen of ze in het nee of in het ja kamp willen blijven wonen… Voor veel kinderen is een scheiding een onzekere tijd tot pa en ma de boel weer op orde hebben en zo zal het met Engeland ook gaan, een onzekere tijd voor de inwoners als kinderen tot de boel weer op orde is. Goede ouders zorgen goed voor hun kinderen en blijkbaar vonden veel mensen in Engeland dat de EU ouders geen goede ouders waren. Een koophuis moet je altijd blijven onderhouden anders raakt ie in verval, een huwelijk moet je altijd aan blijven werken anders raakt ie in verval en de EU zal dus harder aan gewerkt moeten worden anders raakt ie in verval. Ja, ik denk de raarste kanten op… Wat verder opviel de afgelopen week waren de vlaggen met schooltassen eraan. Een Turkse vlag hier in de buurt met tas en een regenboogvlag met tas hier in de buurt. Ook de standaard Nederlandse vlag met een tas eraan vanwege het behalen van een examen is aan het veranderen. Ik denk af en toe wel eens dat we in de praktijk al veel meer een wereld zijn dan op papier. En zoals ik al eerder schreef, met een Brexit zal de wereld niet vergaan, het gedrag van de mensen en of ze samen door een deur kunnen gaan is een belangrijker ding. Of naast elkaar kunnen leven is misschien wel het hoogst haalbare voorlopig… 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

nq5n

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>