Vakantiehuis…

Het is zomer en ik zit in een vakantiehuis. Het valt mij ook dit jaar weer op hoeveel mensen er met stress op vakantie gaan. Mijn vriendin had geen tijd om een briefje achter te laten en overal in het huis hing nog was te drogen en in de wasmand zat nog een was. En natuurlijk ga ikke wel de boel opruimen en wassen, daar gaat het niet om. Heel veel stress voordat mensen op vakantie gaan en zij hebben daar eerst nog even tijd nodig om op adem te komen en om vervolgens uitgerust terug te komen en om na een tijdje het hectische leventje weer thuis te vervolgen. Waarom willen mensen eigenlijk een huis schoon achterlaten? Juist als je terug bent is de accu weer opgeladen? Ik begrijp de dingen soms niet zo. Ik vind het best grappig dat iedereen anders is en de dingen op zijn of haar manier doet. En waar ik ook kom, ik blijf mij verbazen over de hoeveelheid spullen die mensen hebben. Het is ook de schuld van de reclames met vijf halen en minder betalen, denk ik. Het maakt mij er ook van bewust hoe weinig ik eigenlijk zelf bezit en dat ik mij daar prima mee voel. Jaloezie komt niet in mijn Inkie woordenboek voor. Ik blijf er nog steeds de grootste moeite hebben dat veel in deze wereld om geld draait. Afijn ik ben al vriendjes met de huispoes en het is best een slim beest met een goed reukvermogen. Ik zelf werd onpasselijk van het wasmiddel hier in huis en dus snel maar even iets anders gekocht. Gevoelig voor geuren net als poes. Ik mag alles gebruiken in huis maar ik kan met heel weinig uit de voeten. Ik eet van een Frozen bordje en ik heb een kopje met een uil uitgekozen en ik spoel alles weer netjes af na het eten. Hoe simpel kan het zijn. Speelgoed genoeg in huis en het hobbelpaard is mijn favoriet en lol. Ik had van lieve mensen wat boeken gekregen om te lezen en binnen twee dagen uit, heerlijk. De verrassing onder de boeken was De Wand van Marlen Haushofer. Het ging eigenlijk ook over dat je alleen dieren, eten, de natuur, dak en een bed nodig hebt en als je al het andere niet hebt het vage herinneringen gaan worden. Misschien staan heel veel mensen er niet zo bewust bij stil, maar kijk eens in de vriendenkring wie je blij kunt maken met een verblijf in jouw huis als je zelf op vakantie bent. Blijdschap van twee kanten… Ik geniet hier nog even door. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

lrhT2

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>