Scherp blijven…

Ik kwam uit mijn werk en ik wilde net naar binnen toe lopen om de visite nog even te zien. Een mooie auto kwam aanrijden en er ging een raampje open en ik dacht dat iemand de weg wilde vragen. Een leuke man met een zachte g begon te praten dat hij op weg was naar Duitsland en van een beurs kwam in Nederland. En ik dacht nog steeds, hij gaat de weg vragen naar de snelweg richting Duitsland. Er schoot ook even door mijn hoofd heen dat het best wel zielig was zo’n wagen zonder navigatie. En zijn mobiel deed het zeker ook niet. Ik ben de beroerdste niet en ik dacht nog even om aan hem te vragen om ergens even een hapje te gaan eten, hij was best leuk en die zachte g was ook wel lief. En plotsklaps kwam er de vraag vanuit de auto of ik een messenset wilde kopen zonder BTW. Ik had eigenlijk willen zeggen, dit is zo 1995 lieve man. Tegenwoordig heb je aanbiedingen via het internet en er komen ook nog steeds folders door de bus met aanbiedingen erin voor messensetjes. Op mijn nee en bedankt kwam er nog terug dat ik zeker alles al had… en vervolgens ging de leuke man met zijn messenset de hoek om. Ik hoorde later dat deze man al eerder in een straat hier dichtbij ook zijn messenset probeerde te verkopen aan mensen. Lieve leuke man, waarom verkoop jij in hemelsnaam vanuit een auto messensetjes? Staat er een huis onder water? Kan de alimentatie er niet meer af? Wil je een wereldreis gaan maken? Heb je geen onderdak? Heb je geen andere baan? Of is het verkopen van messensetjes vanuit de auto jouw droombaan? Kom gerust nog eens door mijn straat en ga met mij een hapje eten dan nemen we het eens even door allemaal, misschien bloeit er nog iets moois op tussen ons en is zo’n messenset dan wel leuk voor in de keuken van onze toekomstige woning… 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

QJTA3

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>