Bootjes en nog eens bootjes…

Het was het afgelopen weekend bootjes weekend. Ik besloot om zaterdag toch maar een paar uurtjes de bootjes van de 21e Canal Parade in Amsterdam mee te nemen in het kader van de vrolijkheid en de zon. Alleen want mensen om mij heen hadden andere dingen zo op de zaterdag, ook iets met een boot en bejaarden elders in het land. Op de Prinsengracht was het goed uit te houden in de zon en het was net als andere jaren een groot feest. Iedereen die ik sprak was zich wel bewust van de veilgeheidsmaatregelen die genomen waren maar daar lieten zij zich niet door weerhouden. De meest gehoorde uitspraak was dat vrienden niet kwamen omdat zij het niet aandurfden. Ja in oorlogstijd reageert de een zus en de ander zo… Ik vond het persoonlijk toch wel heel erg stoer dat de burgemeester gewoon op een boot stond tussen de feestende massa. Allemaal vrolijke mensen en leuke muziek en de Holland boot was mijn favoriet en de mensenmassa bewoog mee op de muziek. Het is dat die tulpen op de boot goed vast zaten anders hadden zij ook vast mee gedanst. Afijn Amsterdam gaf een goed signaal af naar de rest van de wereld en join us was de boodschap. Ik trok het tot de helft van de stoet met boten en in het kader van de beweging de stad nog even een beetje doorgelopen. Ik had al zo’n voorgevoel dat ik de zondag heel erg veel suiker naar binnen zou gaan werken op de Vinkeveense Plassen en dan kan een beetje beweging helemaal geen kwaad…. Zaterdag bootjes kijken en zondag zelf in de boot, zoiets heet weekend. De drukte in Amsterdam tegenover de rust op het water in Vinkeveen. Het is wel gewenst de weg daar een beetje te kennen en de gevaren van de Vinkeveense Plassen want anders vaar je bijvoorbeeld zomaar over een eiland bijna onder water heen. Over honderden jaren gaat een nieuwe beschaving met open monden staan te kijken naar land dat boven water komt zetten. Kijk een eilandje met schuurtje en caravan, dus zo leefden de mensen rond 2016… Ik zag het al helemaal voor mij… Op een rustig stukje even de boot aan de kant vastgemaakt en nog bijna koeien op de boot. Chips, chocolade en de suikerklontjes vlogen onze monden binnen…heerlijk…weekend suiker. Goed dat wij niet aan de Olympische Spelen meedoen, wij waren echt wel op het eerste het beste vliegtuig naar huis toe gezet… 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

VmHE0

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>