Arme en rijke verhalen…

De scholen zijn weer begonnen en ik heb de vakantie verhalen van mijn vriendinnen weer mogen vernemen. Het verschil tussen arm en rijk komt daar altijd in terug bij mijn vragen aan hen. Kort samengevat is het echt overal rumoerig in de wereld. Heel veel mensen leven overal op straat en de armoede is echt overal. Corruptie, stelen en bedelen komen ook wel voor… iets met oorzaak en gevolg. Hun verhalen aan mij gaan ook over overdadige rijkdom en gezien en gezien willen worden tot aan de dakloze mensen op straat. Dat wij nu in Nederland nog wat vangnetten hebben voor mensen die het anders niet trekken is echt een luxe. Alhoewel die vangnetten bij ons ook naar de filistijnen geholpen gaan worden door de instroom van veels te veel mensen. Zelfs vrouwen die niet mogen blijven omdat het in het land waar zij vandaan komen gewoon veilig is… krijgen hier een baby en een kind bij de moeder weghalen is zo niet 2016. Als je de verhalen allemaal hoort dan is het om te huilen, alhoewel ik misschien precies hetzelfde zou doen als ik op hun blote voeten zou staan. En toch zou iemand eens even een stop in het bad Nederland moeten doen. Gewoon eens even kijken wie er nou binnen ons bad allemaal drijven en wat we nou eigenlijk willen als Nederland. Ik zou het op een vriendelijke A4 zetten en dan uitwerken en pret. En de verkiezingen van volgend jaar maart lijken nu al op de pepernoten die in september al in de winkels liggen. Je kunt ook te vroeg iets in je winkel hebben en ik vraag mij nu al af welke partijen en mensen er voor de verkiezingen van volgend jaar al op het rek van de uitverkoop gaan hangen… Het is allemaal zo leuk om te volgen met een beetje humor, zeker. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

WTDtq

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>