Pesten op het net…

Pesten op school is minder aan het worden, ik las het ergens. Internet pesten is niet minder geworden? Ik zat met het mooie weer de afgelopen week met een vriendin aan het water en daar kwamen de leerlingen zwemmen in plaats van te gymmen. Ik zag zo klas na klas voorbij komen en ik vroeg aan mijn vriendin waarom veel meisjes een korte broek en shirt aan hadden en geen bikini of badpak. Volgens mijn vriendin die in de kinderen van die leeftijd zit, de boosdoener is het internet. Vooral meiden op de middelbare school zijn als de dood dat er een foto van hen ergens op het internet verschijnt. Neem daarbij de onzekerheid dat iedereen maatje 32 moet hebben en elke vetrol een pesterij waard is en klaar met de bikini. Ze houden dus niet van zichzelf zoals ze zijn en zijn onzeker? Volgens mijn vriendin wel en de jongens douchen met een broek aan, een iemand begon ermee en de rest volgde. Een preutse generatie ook, de sauna is vies en je gaat toch niet met zijn allen bloot zitten… aldus haar kinderen. Zij gaf mij veel om over na te denken en wat een vrijheid hebben wij dan zelf meegemaakt vroeger, een wereld van verschil. Wij konden gewoon verdwijnen van de radar en er was bijna niemand die een foto van ons nam zonder dat wij ons er bewust van waren en internet was er nog niet eens. Voor haar kinderen zijn haar verhalen weer verhalen van vroeger en zij kunnen zich er weinig meer bij voorstellen. Ik dacht er over na het afgelopen weekend toen ik langs het naaktstrand aan het wandelen was met mijn kleding aan… Zal het naaktstrand straks ook verdwijnen of anders worden? Ik ging uit het afgelopen weekend en ik had twee vlekken in mijn gezicht door eerdere muggenbulten. Ik had geeneens poeder in huis en ik bekeek mijn gezicht in de spiegel en ik dacht, ik ben zo nu en als iemand zich stoort aan die vlekken in mijn gezicht is het jammer. Waarom zou ik in hemelsnaam die muggenbulten weg poederen? En lekker gedanst met de vlekken op mijn gezicht… Misschien de boodschap in deze week tegen het pesten, internet pesten met foto’s of filmpjes doet soms zeer, tijd voor een bewuste ommekeer? 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

B2T3OH

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>