ABC magie…

De inhoud van Prinsjesdag was toch al uitgelekt dus een goede reden om er een feestdag van te maken op onze eigen manier… Iemand zei nog dat bij een gebrek aan koets het echtpaar best op de fiets had kunnen gaan. Als de auto van de gewone man of vrouw stuk is dan gaan de meeste mensen ook op de fiets of met de voetenwagen of met de bus. Oké, er zijn ook mensen die dan een vervangende wagen krijgen en daar zullen we het met de koets dan ook maar op houden… Met het ABC- mysterie in ons achterhoofd een wandeling en oranje Prinsjesdag terrassentocht gemaakt in Abcoude. Het is een prachtig dorp en wij kenden het van vroeger en ik kom er zelf nu weer regelmatig. Onze familiegeschiedenis en liefdesgeschiedenissen hadden ook iets met het Abcoude van vroeger, grappig allemaal. Op het terras van het geweldige Koekenbier in het nu vertelde mijn vriendin dat zij vroeger in het oude Koekenbier haar bruiloftsfeest had gehouden. Zij is inmiddels gescheiden en daar namen wij in het nieuwe Koekenbier dan maar een bitterballetje op. Onze grap was dat wij de weg rondom het dorp inmiddels wel begrepen, zoveel grote auto’s daar… Mijn moeder heeft vroeger nog in ABC dorp gewerkt, ook bij een Koekenbier, hoe toevallig. De bijnaam van het dorp vroeger was het wandelstokkendorp, nou met alle ouderen die er wonen nu misschien het rollatordorp? Ik nam mijn vriendin mee naar mijn zielen van Abcoude en zij is niet voor niets een van mijn beste vriendinnen, zij voelde de magie van deze mooie plekken ook, de ABC-magie… Verder een mooi dorp waar net als overal de kerken gerenoveerd zijn, de winkels in het dorp leger worden en er wat nieuwe panden verrijzen aan de horizon. Waar je ook bent in het land, bijna overal dezelfde dingen… Abcoude heeft een prachtig gemeentehuis en toch maken zij gebruik van het gemeentehuis in Mijdrecht. Voor mij en voor mijn vriendin totaal geen logica dat dit prachtige dorp bij De Ronde Venen is getrokken. De Stichtse Vecht was logischer geweest volgens ons, maar wie zijn wij. Even onze plannen voor het weekend besproken op het terras en wij gaan zondag naar Amsterdam naar Ieder1. Dromen mag en ergens in de verte is er bij ons nog altijd die droom van Samen1. In Abcoude het prachtige dorp, hik, daar namen wij er nog 1.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

IhXNW

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>