18 kilometer…

En toch hebben wij ook erg gelachen in het ziekenhuis, humor is ook een manier van afreageren en alleen maar droefenis daar gaat niemand toch beter van worden? Sommige grappen waren niet voor alle familieleden geschikt, bewust van Ik kon het nummer van mag ik dan bij jou even niet meer horen na de afgelopen twee weken en een vriendin was zo lief om er een andere tekst met humor van te maken, erg gelachen… De zorg en begrafenis industrie heeft mij wel weer aan het denken gezet allemaal. Mijn vader had mij nog om hem naar het ziekenhuis te brengen laat in de avond, 18 kilometer zonder wegwerkzaamheden. En er was natuurlijk wel werk aan de weg… Dit ziekenhuis gaat dicht straks en dan moeten de mensen nog verder rijden in de avond en nacht, bewust van geworden. En tel daar nog even de zenuwen en het verdriet van mensen bij op als zij onderweg zijn naar het ziekenhuis. Ik vraag mij nog steeds af wat er straks met het nog gloednieuwe ziekenhuis gaat gebeuren? Oké de polikliniek blijft misschien open. Ik zou zelf het ziekenhuis gewoon inpakken en in Aleppo laten neerzetten, inclusief al het vriendelijke personeel. En natuurlijk zijn er taxi’s voor mensen en natuurlijk zijn er lieve mensen in de omgeving die de mensen wel naar het ziekenhuis willen brengen laat op de avond of in de nacht…maar niet iedereen heeft zulke mensen om zich heen. Buiten alles waar je dus geld voor apart moet zetten komen daar dus ook de ziekenhuis ritten bij. Tja, alles moet groter en centraler met al zijn voordelen en met al zijn nadelen.