Voltooid uitje…

Een voltooid leven… serieuze zaak en wij hadden toch een beetje pret. Ik zag mijn eigen grafsteen al voor mij… Ingrid, voltooid en verleden tijd. En over stenen gesproken, ik zat laatst in Wassenaar bij het monument van Koningin Emma. Ik las de tekst op het monument, zij was een ware moeder voor haar volk. Ik stel voor om als er al sprake is van achterstallige belasting bij ons huidige Koningshuis om met deze belasting het monument van Emma even opnieuw te voltooien. De staat van het monument was uiterst belabberd. Nou ja, wie boeit de verleden tijd nog? Ik heb toch wel een week over deze mooie tekst nagedacht en de overleden koning van Thailand, hij was ook een ware vader voor zijn volk. Het was best leuk om zo door de wegen, o nee, de lanen te lopen in Wassenaar. En serieus, er is daar een bord als waarschuwing voor laaghangende takken. We zaten in een enig Fawlty Towers hotel en zelfs de butler was enig. En als het snot niet uit mijn neus was gelopen in Wassenaar dan hadden wij vast nog meer gelachen in het hotel. Ook weer iets wijzer geworden want ik wist echt niet dat er feestjes bestonden voordat je bevalt van een kind. Optimistischer kan haast niet want je gaat er dus vanuit dat moeder en kind de bevalling goed gaan doorstaan, een goede voltooiing van de bevalling. Als je deze feestjes afzet tegenover de hongersnood in andere delen van de wereld, wees happy in Nederland. Mijn vriendin wilde een wandelroute doen en ik mocht kiezen, nou dan maar de blauwe route. Nederland is prachtig en het duingebied in Wassenaar is ook prachtig. De Abelentop gaf een prachtig uitzicht en wij zagen in de verte het reuzenrad in Scheveningen. Het slingeren in het apenbos was een van mijn hoogtepunten. Een normaal mens laat broodkruimeltjes achter in het bos, ik liet snot achter. Wij zijn later nog even op De Scheveningse Pier geweest en mijn vriendin genoot van ons nachtje weg, even geen man en kinderen voor haar. Tussen de hatsjie buien door, ik genoot ook wel een beetje… Het was een voltooid uitje en helaas weer verleden tijd.