Zonnig oktober weekend…

In het kader van leuke dingen doen, zaterdag met zeven vrouwen op stap geweest in Alphen aan den Rijn. Ik verblijf de laatste tijd in de provincies Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland en het is eigenlijk de hoogste tijd voor een nieuwe provincie… Wij gingen uit eten met de kortingsbonnen en het was erg gezellig in onze AH eetkelder. Wij hebben een jas en dan als antwoord krijgen, daar is de garderobe, hilarisch. Vroeger in de horeca namen ze de jassen nog wel eens aan. Uit eten anno nu is zelfredzaam zijn met de jassen. Het was erg gezellig aan tafel en het eten was echt heerlijk en daar ging het om. Aan tafel weer wat opgestoken en heb jij je pikker mee is hetzelfde als heb jij je zaklantaarn mee. En eten we tussen de middag of onder de middag? Spreektaal is zo leuk. Ik ga zelf niet veel naar de bioscoop toe en ik vernam van de bioscoop ervaringsdeskundigen dat van te voren gereserveerde plaatsten niet veel meer betekenen af en toe. Het is best balen als er andere mensen op jouw gereserveerde plaatsten zitten en niet weg willen gaan… Aan tafel ging het niet voor niets vaak over de onderwerpen respect en gedrag. Wij hadden gelukkig alleen leuke mensen in de bijna lege bioscoopzaal. Deze bioscoop en het theater waren ook bijna ten onder gegaan en nu toch weer gered, aldus een vriendin. Of de bioscoop de toekomst blijft? Ik denk niet in de huidige vorm. En met gezellig thuis met zijn allen een film kijken is ook helemaal niets mis mee. De film Bridgets Jones’s Baby zei mij helemaal niets… Een romantische komische film en waarschijnlijk voor vrouwen? Ik heb alle Bridgets Jones films gemist in mijn leven, een groot zwart gat in mijn brein. De film was best komisch en vooral het stukje bij de draaideur was erg leuk. Na afloop bij iemand thuis nog tot in de nacht gezellig zitten kletsen en lekker uitgeslapen op mijn logeeradres, gezellig. Op zondag in het bos de niet herfst bekeken in de zon bij 20 graden… Even in de touwen gehangen en door wat bladeren heen gelopen en mooie foto’s gemaakt van de niet herfst. Ik hoorde de bomen echt denken, moeten we nu al gaan verkleuren of niet? Nou ik ga zelf de week weer met werken inkleuren…