De A is van Alzheimer…

In een week kan er ontzettend veel gebeuren in een leven, bewust van. Geniet met de dag is dan ook het meest gewenste ding in het leven. De afgelopen week lekker gedanst en genoten van de mooie laserstralen op de dansvloer. En opeens kwam er iemand die de treincoupé van mijn leven had verlaten weer opduiken in mijn treincoupé. Het leven zit vol verrassingen, zeker. Wees welkom en ik gooi nooit zo snel mensen uit mijn treincoupé, dan moeten zij het wel heul erg bont maken bij mij. In het kader van genieten en een paar uurtjes over, samen met een vriendin even een wandeling gemaakt in Haarzuilens. Het is mooi om de natuur te zien in de nu toch echt wel herfst en het kasteel stond er mooi bij in deze herfsttinten. Samen lekker gelopen door de bladeren en even op het bankje gezeten bij de hertjes. Op de terugweg naar de auto in de motregen kwamen wij een oudere vrouw tegen en zij vroeg ons de weg naar Vleuten. De A is van Alzheimer en daar had zij last van. Met mooi weer gaan wandelen en in een dun zomerjasje in de regen en met de naderende schemering de weg kwijt geraakt. Het lieve vrouwtje meegenomen naar de auto en naar Vleuten gereden in de hoop dat zij wat punten zou gaan herkennen onderweg, de straatnaam wist zij wel. Gewoon naar de kerk rijden is dan altijd het beste… En ja hoor opeens herkende zij een afslag in het dorp. En dan nog zeggen dat wij haar vlakbij haar huis wel konden afzetten, echt niet dus. Ik slaap niet lekker vannacht als ik niet zeker weet dat u weer binnen bent en gelukkig zij ging akkoord. Mevrouw tot aan de voordeur gebracht en na een knuffel ging zij met de huissleutel haar huis binnen. De A is van Alzheimer en heul veul mensen lijden aan Alzheimer. Ik denk dan altijd maar dat als het jezelf of jouw ouder overkomt dat ik ook blij zal zijn als iemand mij of mijn ouder dan veilig thuis brengt. Heel veel dingen zijn overbodig, goede mensen die om andere mensen geven zijn altijd nodig. We hebben er in Breukelen maar een wijntje gedronken op de goede afloop en de dag afgesloten met een frietje. Mensen met Alzheimer hebben een ander bewustzijn dan mensen zonder deze ziekte. Een voordeel als je nog thuis woont met Alzheimer, je kan wel veertig keer op een dag naar het toilet.