Hoooeee kan dat nou?

Ik dacht de afgelopen week ook even na over muurtjes laten vallen… Heel erg veel mensen staan met hun rug tegen de muur aan en zij zien bijna geen licht meer in hun leven, bewust van. En er staan wat een mensen financieel met hun rug tegen een muur aan hoor, je ziet het er vaak niet aan af van de buitenkant. Nu met de naderende goedgeefgoed maand december komt De Voedselbank weer wat in het nieuws. Het is toch te zot voor woorden dat er nog Voedselbanken zijn in Nederland? Hoooeee kan dat nou, is momenteel mijn favoriet uitspraak. Er is op deze wereld genoeg voor iedereen en toch heeft iedereen niet genoeg, hoooeee kan dat nou? Ik heb wel de leukste gesprekken met mensen en het is goed om te zien en horen dat iedereen er toch het beste van maakt. En er is een verschil tussen denken dat de wereld maakbaar is en naar de hand van de mensen te zetten is en dat de wereld absoluut niet maakbaar is door de mensen. Zal er nou nog eens een tijd komen dat mensen zeggen genoeg is genoeg en wij zijn tevreden? En voorbeeldig gedrag van mensen… Mijn ouders zijn binnenkort vijftig jaar bij elkaar en zij moeten dan gewoon een zaaltje huren voor een feestje. Er zijn dus mensen die vanwege hun beroep en in in een voorbeeldfunctie gewoon een gratis feestje in een ambassade kunnen houden zonder deze te moeten afhuren, hoooeee kan dat nou? Het zijn van die dingen allemaal om over na te denken. Misschien het woord voorbeeld gewoon afschaffen in samenhang met het woord functie? En bij een beetje te veul hoooeee kan dat nou de boel weer even over mijn denkbeeldige muur gooien en zelf genieten van de leuke dingen om mij heen. Tevreden zijn met het verstand op nul is ook een ding. En zo hobbelt Inkie de prachtige herfst door…