Uit de comfort zone…

Een andere vriendin vroeg of ik mee uit ging naar een kerstvoorstelling speciaal voor vrouwen. In het kader van doe eens iets buiten de comfort zone, ik mee. Ik heb wat oudere vriendinnen en vrienden en ik merk het leeftijdsverschil vooral in de muziek, heel apart. Zeg Alice en ik noem dan Alice Who the fuck is Alice van Gompie en zij noemen dan Smokie met Living Next Door to Alice, echt hilarisch. Nou zo’n gevoel gaf de kerstvoorstelling voor vrouwen bij mij. In het DeLaMar Theater in Amsterdam was er een meezing kerstshow met de naam Vuile Huichelaar. De liedjes waren best oud… Het waren twee vrouwen en het ging over mannen komen van Mars en vrouwen komen naar Vuile Huichelaar. De gesproken teksten waren wel herkenbaar en best leuk. Ik dacht op een gegeven moment bij de bingo van de seniorenclub te zitten met Ich Lieb Dich. Wat twaalf jaar leeftijdsverschil met een vriendschap doet bij Vuile Huichelaar zeg… Het ging over hoe belangrijk een of meerdere lieve vriendinnen voor je kunnen zijn in moeilijke periodes, die schouders om op te huilen. Verder ging het over vrede en het omgaan met elkaar met liefde ook buiten de kersttijd enzovoorts. Ik was in gedachten terwijl de massa meezong en bewoog op iets van Rieu. Ik had na afloop een schouder van mijn vriendin nodig om op uit te huilen, zooo erg was het geweest buiten mijn comfort zone. Ik ga nu een uitstapje verzinnen voor haar en om haar uit de comfort zone te krijgen, ze haat bungeejumpen en dus… Ik denk dat ik in het kader van een blijvende vriendschap toch iets anders ga verzinnen voor haar. Afijn met de kerstgedachte op het netvlies de bus in naar huis en jammer genoeg kwam er een man de bus binnen die niet naar onze voorstelling was geweest. De chauffeur vroeg hem om de bus te verlaten en hij wilde niet, boos en boos en bi bah boos. De chauffeur vroeg om de politie en daar zaten wij in een drukke bus zonder vrede. Op een gegeven moment de bus uitgestapt en twee politiewagens met agenten kwamen de vrede handhaven. Buiten de bus was iedereen onder de indruk en respect en respect en respect is ver te zoeken soms waren wat meningen. In de 19e eeuw had iedereen een klomp gepakt, zeker weten. Wederom respect voor de chauffeurs en alle mensen in openbare functies die gewoon hun werk doen, hun best doen. Wij lazen in de volgende bus over Berlijn en de aanslag op de kerstmarkt en welkom weer in de echte wereld buiten het theater. We hadden eerder op de avond nog bij de ijsbaan en de kerstmarkt op het Museumplein gestaan en dat was zooo leuk. Gewone mensen op een kerstmarkt die niets te maken hebben met oorlogen elders en als ze al ergens over mogen meestemmen, die nee stem dan in een bijlage gaat bij een akkoord… In welk jaar gaat woord van het jaar eens het woord vredesakkoord worden…?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

nArxS

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>