Ik denk december uit…

Ik probeer er met alles het beste van te maken met wat gezellige mensen. En toch als je dan buiten de deur bent, het is bijna niet te missen dat de tijd van nu wel heel erg apart is af en toe. Op onze reis in Overijssel kwamen we bijvoorbeeld zomaar in het straatbeeld een bord tegen met de tekst, in een wereld met Trump, brexit en Assad, vieren we kerst in onze stad. Wil ik zo’n bord wel tegenkomen? Stemt mij tot nadenken en het zegt iets over deze tijd. Iedereen heeft een eigen mening en de ene mening is nog harder dan de andere mening af en toe. Volgens een van mijn vriendinnen gaat het om communicatie in 2017 en verder. En ik zeg dan, alles valt of staat hoe je iets zegt. Als mensen met elkaar in gesprek blijven is er hoop, denk ik dan altijd. Elke dag weer is er bij mij verbazing over dingen. Stel je koopt een kastje en je gaat zonder het kastje uit de doos te halen alvast gaten boren in de muur om het kastje op te hangen aan de muur. De kans is groot dat de gaten dan verkeerd zitten achteraf. Ik neem dit als voorbeeld omdat het mij opvalt dat mensen eerst iets roepen en het later pas gaan uitzoeken hoe het zit en gaan aanpassen. Bij het kastje aan de muur zijn de verkeerde gaten dan al gemaakt en er is schade aan de muur. Bij de woorden zonder eerst de feiten te controleren is de schade al ontstaan en weet niemand het gat goed te dicht te communiceren. Ik weet niet of ik het duidelijk omschrijf, ik denk het wel. Het is een aparte tijd, zeker. Zeker, is iets wel zeker? En zo denk ik eens wat door over dingen, met mate want anders verliest Ing de gezelligheid…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

QFHpM

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>