Verkiezingsstaart…

Maart roert zijn verkiezingsstaart…Voor zover ik het kan overzien negeert iedereen die gezellige dingen te doen heeft de verkiezingskoorts in Nederland. Ikke en wat mensen om mij heen hebben vooral veel pret. Dat er meer mensen naar de boeren en de vrouwen kijken dan naar een debat zegt genoeg. Ik denk vooral na over de vlakheid van het geheel. Er wordt weinig gesproken over de dingen in de wereld waar Nederland ook zeker mee te maken heeft of gaat krijgen, ikke als land first is de trend in het nu. En dat mensen nog steeds geen duidelijke antwoorden op hun vragen krijgen is ook opvallend. En als ik jong was dan zou ik denken dat het over veel dingen gaat maar niet over mij. Ik heb de kieslijst eens even doorgenomen en een paar provincies komen er toch wat magertjes af met mensen op de kieslijst. Misschien zijn het juist wel de gezelligste provincies met de minste mensen op de kieslijst, wie zal het zeggen. Alle partijen met al hun mensen gaan niet op een A4, zeker. Ik vond de nummer twee van de SP goed op de televisie, alles wat zij eruit gooide was zinnig. En de man op de televisie die nu dood wilde en nog niet oud was, ik dacht meteen, gooi religie en politiek uit elkaar en we komen weer wat stapjes verder, ach. De grootste afwezige is het internet en ik hoor weinig politici met een visie hierover. Als je vooruit wilt kijken dan zal er echt een ministerie van ICT nodig zijn en wel nu. Het leuke met zoveel partijen is wel dat heel veel mensen dus iets anders stemmen en het gevaar is dus dat er straks een kans bestaat dat mensen zich niet vertegenwoordigd gaan voelen als het er twee of vijf gaan worden in een coalitie. Ik denk dat het daarom toch een mix van alles wat zal gaan worden, voor de lieve vrede. Nou ja, misschien binnenkort een ander kiessysteem. Een referendum tussendoor zorgt ook wel voor de nodige ik ben het even kwijt reacties. En zo zoeken heel veel landen naar wat het beste is voor hun land en waar de meeste mensen mee kunnen leven… Ik vind het nog steeds een ontzettende boeiende tijd.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

QqLA

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>