Is alles weten goed?

Ik liep laatst met een vriendin door de stad en daar stonden ze voor de energie en of je wilde overstappen. Mijn vriendin zei dat zij haar verbruik niet zo uit haar hoofd wist en vervolgens kunnen zij dan met naam en adresgegevens op straat in de lappietop zo jouw verbruik opvragen bij de andere energiemaatschappij. Ik sta er dan van te kijken dat mensen zoiets als normaal beschouwen. Ik kwam van t weekend iemand tegen die zich wel bewust was van de privacy op onze aardbol, grappig. Is alles weten wel goed? En we hebben ook wat nieuwe brieven tegenwoordig. De brief van dat wij tot onze spijt hebben moeten vaststellen dat uw persoonsgegevens en misschien nog meer dingen gelekt zijn… Vroeger had je alleen een lekkage bij de afvoer of als je maandverbandje vol was… Ook qua gezondheidszorg zijn de oproepen om terug te komen voor een controle op het een of andere virus buitengewoon opvallend te noemen, andere tijden. En qua privacy, ik doe er natuurlijk net zo hard aan mee met mijn blog. Ach kunnen wat mensen lachen en leuk voor de mensheid na ons om te lezen hoe het bij ons was in de zoveelste eeuw na iemand. Ik vind het ook opvallend dat we steeds meer betutteling krijgen. Komt zoiets doordat er meer mensen op een kleiner oppervlak zijn en er dus strakkere regels nodig zijn? Er is trouwens een verschil tussen betutteling en daadkracht en knopen doorhakken. Zijn alle nieuwe mensen die naar Europa komen zich bewust van dat de vrijheid in Europa relatief is? Ja er is genoeg om over te blijven filosoferen in mijn leven. Nou ik ga nog wat andere dingen doen en van t weekend misschien weer een blogpost.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

qmpF

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>