Het is zomer…

Het is zomer en het is een mooie zomer, best warm. Ik zit af en toe aan het strand te schrijven en te lezen en om mij heen te kijken en ik zie zelf de dingen veranderen. De laatste keer waren er torretjes op het strand en wat andere insecten die ik niet thuis kon brengen. Ik ga niet op vakantie, keuzes maken. Of nog een baan erbij nemen zodat alles weer kan. Ga ik daar blij van worden? Nee en dus niet doen. Het leven is zo simpel. Een dagje weg in eigen land is voor mij ook vakantie, bewust van. Ik heb helemaal niets te klagen qua materiële zaken voor mijzelf. Echte Hollanders klagen… Oké, mijn natuurkunde boek viel uit elkaar op het strand en ik hoop nog een ander te vinden, mijn wereld vergaat er echt niet door, ik heb er alleen maar lol om. Ik heb leuke mensen om mij heen en ik geniet van alles wat extra op mijn pad komt, hoe simpel kan het leven eigenlijk zijn. Af en toe dansen en af en toe wat dagjes weg, helemaal goed. Ik krijg vaak de vraag of ik nog idealen heb, wat zou je nou nog willen? De wereld gezelliger maken? Ik las laatst een stukje van Stephen Hawking over eerder naar Mars gaan om de mensheid te redden. Ik dacht toen, willen we deze doorgedraaide mensheid nog wel redden? En nee, niet alle mensen zijn doorgedraaide mensen, zucht. En volgens mij was Mars vroeger een soort Aarde. Zouden er mensen of wezens op een andere planeet zitten te wachten op ons? Op mij, woeha? Knappen jullie de zooi daar even lekker zelf op en accepteer dat ook de aardbol weer eens gaat veranderen door invloeden waar jullie geen enkele invloed op kunnen hebben. IJsschotsen breken nou eenmaal af, is altijd al zo geweest. Alles wat kan breken, breekt een keer onder invloed van en dan zijn het vaak nog dingen waar geen mens aan gedacht heeft… Tuintjes onkruidvrij maken, kleding kreukvrij maken, huizen perfect maken van binnen, wegen perfect maken, klassenfoto’s perfect maken en deze was zo simpel op te lossen geweest door fotobewerking… , uiterlijk perfect maken, vervoer mag geen vertraging meer hebben en het liefst verdienen we nog geld aan alles wat niet loopt zoals wij het willen en wat geen opzet was. En dan kom ik toch terug op mijn eerdere zin… Zouden er mensen of wezens op een andere planeet zitten te wachten op ons? Op mij, woeha?

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

V3bt0Q

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>