Foto’s&zeeheld maken basisinkomen…

Het waren weken met ups en downs en dan vooral de humor proberen te vinden in de downs en te genieten van de ups. Veel mensen om mij heen zijn moe, moe van hoe ingewikkeld alles is en moe van het werken en moe van de pakken papier om iets voor elkaar te krijgen. Gewoon de boel de boel eens laten, zeg ik dan altijd. Ik stond op een nacht uit mijn dakraam te kijken en ik zag groene wolkjes, prachtig. Het heeft ook zijn voordeel om in de nacht wakker te zijn… Ik kreeg van een van mijn dinnetjes een brief met de datum juni 2018 en dat ze aan haar moeder misschien geen huishoudelijke hulp konden leveren in de zomervakantie. En wij ons afvragen, gaat het om 2017 of om 2018? Van die dingen zou mijn neef zeggen… Raadsvergaderingen in mijn af landje gaan over bomen en bitterballen en wij ons afvragen… Het zijn af en toe barre tijden in Nederland. We waren nog naar de World Press Photo geweest in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. In De Nieuwe Kerk lag Michiel de Ruyter in een nieuwe kist en wij bijna door de glasplaat heen om te zien of hij echt in de kist lag daar en lol. Zat er houtworm in de oude kist? Een fotoserie van mensen in armoede elders op de wereld was erg indrukwekkend. Een vrouw in een flat in de keuken en in de keuken hingen slechts een paar tegeltjes aan de muur. Mijn vriendin haar keuken was laatst gesloopt en haar keuken zag er net zo uit na de sloop. Het besef van dat wij hier in Nederland gewoon een nieuwe keuken kunnen aanschaffen, bizar. Nou niet iedereen natuurlijk want de mensen die weinig overhouden per maand dat zijn er erg veel. Nu wil ik wel zeggen dat sommige mensen ook de stap terug niet willen maken en dat andere mensen financieel qua huis en vaste lasten helemaal vast tussen de keukenmuren en keukenkastjes zitten. Werken loont soms niet en heel veel mensen beginnen zich af te vragen of het nou wel zo verstandig is om te blijven werken, tja. Mijn haren gingen de afgelopen tijd echt rechtop staan van mensen die tegen mij zeiden dat extra zielig doen loont. Om dingen voor elkaar te krijgen moet je dus extra zielig doen, bizar. Misschien moet eerst de volgende financiële crisis komen voordat er een basisinkomen gaat komen? Zijn we in een keer af van alle extra zielige mensen? En alle mensen die op straat komen te staan met baanverlies door de invoering van het basisinkomen krijgen ook een basisinkomen dus wat is nou het probleem? Wat zou Michiel de Ruyter hierover gedacht hebben…admiraal denkt basisinkomen allemaal?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

ibFF

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>