Bredaas kasteeltje…

In Breda hebben ze koffie met een kasteeltje. Onze vreugde was dan ook met geen pen te beschrijven afgelopen zaterdag toen wij een terras zagen met een bord dat ze appeltaart hadden… Kijk dan scoor je als stad al bijna een tien bij ons en pret. Dank, dank en dank… Breda een stad met een Oranje geschiedenis en dan wonnen onze Oranje voetbalvrouwen ook nog zaterdagavond, top. Wij hadden op de stations al de grootse pret om het dames en heren omroepen. Binnenkort beste reizigers… Goedendag reiziger, mag ik uw plaatsbewijs zien? Natuurlijk beste medereiziger. In een keer af van alle NS functies want iedereen is een reiziger in de trein. In Breda was het opvallend hoeveel mensen er op straat liepen, dakloos, in verwarde toestand, op reis enzovoorts. Ik denk dan kunnen we eerst al deze mensen niet eens helpen en het dan pas eens over aanspreekvormen gaan hebben, maar ach wie ben ik. In de Grote Kerk lag een boek en wij konden een kaarsje opsteken. Opvallend om te lezen hoeveel mensen een kaarsje opstaken voor een bekende. Dat de mensen op de aardbol gezelliger mogen worden, onze tekst, ieder zijn ding. Onze kaarsjes bleven branden en dus hiep hiep hoera. Het was mooi om alle kerken van binnen te zien en de architectuur te bekijken. Wij waren het echt weer eens met elkaar dat de meeste kerken er niet op vooruitgaan met een renovatie. Ik mis echt bijna overal de glas in lood ramen met de teksten. De Begijnhof en de binnentuinen waren het mooiste om te bekijken in Breda. De binnenstad van Breda is sfeervol en gezellig en het park met de vijver, ook mooi. En ze hadden een Legowinkel en boekenwinkels… Het weer zat alles mee en hoe meer richting Utrecht des te meer regen. In Utrecht was het nat en dan is daar gelukkig een heel groot station en het overdekte Hoog Catharijne. Als je er een tijdje niet meer bent geweest dan verdwaal je hopeloos in het winkelcentrum, wij dan. En met een julimaand met regen en zonneschijn is een film bekijken altijd fijn… Dunkirk, een stukje indrukwekkende geschiedenis. En ja, deze muts had toch tranen in haar ogen tijdens de film. Het weekend is over en nu weer met de beentjes in 2017 en aan het werk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Y2tjB8

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>