Gedachteloos is zo moeilijk…

Een van de mooiste boten van Amsterdam ligt bij het Scheepvaartmuseum. Wij zagen gisteren de laatste helft van de Canal Pride vertrekken met deze mooie boot op de achtergrond. Het was heerlijk weer om lekker langs het water te zitten in Amsterdam. This Is My Pride was het thema dit jaar. Vrijheid, diversiteit en samen. Wij gaan er bijna altijd heen omdat de sfeer goed is en het is gewoon leuk. Geef mij persoonlijk een boot vol met lekkere mannen en pret. Wij vonden de Pride een beetje mat dit jaar. En wij vroegen ons af, hoelang zal het nog duren voordat ze entreegeld gaan vragen om de de Pride te mogen zien? En wat veel lege vuilnisbakken buiten de grachtengordel, iedereen nam zijn eigen afval vast mee naar huis? Onderwijs en opvoeding, kinderen leren dat man/vrouw relatie niet standaard is en de hele parade is overbodig…respect. Echte diversiteit is als je kijkt naar alle mensen die van de veerpont afkomen bij het IJ, prachtig. Met de tranen in mijn ogen weer een blik geworpen op het CS van Amsterdam in de steigers. Kan zoiets nou niet buiten de zomervakantie? Ik schaam mij echt dood voor de zomertoeristen… Laten ze thuis een selfie zien van iets in de steigers met een regenboogvlag. Op de NDSM werf was een voedsel festijn, erg leuk en ons bijna misselijk gegeten aan chocolade daar. Het zou bijzonder jammer zijn als de nieuwbouw woningen zouden gaan overheersen op dit terrein. De dag afgesloten in een van mijn favoriete tenten in Amsterdam en voor de regen weer de stad uit. Het was trouwens een dag met een zwart randje voor ons, we mochten geen appeltaart eten. In goede appeltaart zitten namelijk eieren… Op de wikkel van onze chocoladereep stond, kan sporen bevatten van ei. Ja en eer dat wij daar achter waren…toen was de reep al op natuurlijk… Ik kwam van de week thuis en mijn ouders waren eitjes aan het bakken, ik lag helemaal in een deuk. Mensen die echte honger hebben meegemaakt bakken gewoon een ei, code of niet. Misschien de eierdoosjes voorzien van een bijsluiter, de eisluiter? Er zijn bij ons al weddenschappen over welk artikel er volgend jaar zomer in de afgrond gaat… Fipronil, hoe geflipt zijn de eieren dan? Er is zoveel om over na te denken tegenwoordig. Ik ging met mijn familie pannenkoeken eten. Hoe spreek ik de persoon aan die ons van drankjes en eten voorziet? Wat bekt nog een beetje neutraal? Ober, serveerster, medewerkster of medewerker bediening, persoon in dienst van restaurant? En dan weer nadenken over welke eieren ze gebruiken voor in onze pannenkoeken. Gedachteloos uit eten gaan of iets eten is er niet meer bij in 2017, bewust van.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

6U1ka

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>