Stormachtig weekje…

De blaadjes vallen en dus hoera herfst, alhoewel niet iedereen de schoonheid van vallende blaadjes kan inzien. Het ging bij mij en andere mensen de afgelopen week over ongerust zijn en hoop hebben. Ongerust zijn over iemand zijn verdwijning en dan de hoop houden dat hij nog in leven is elders. Het menselijk brein kan rare beslissingen nemen en het blijft moeilijk te bevatten voor mij dat iemand zijn kinderen, familie en vrienden achterlaat, bizar. Ik denk ook altijd als ik een dakloze zie, iemand heeft een verhaal en het kan mij net zo goed gebeuren. Niet iedereen is zich daar zo bewust van, het kan iedereen gebeuren, het leven heeft van alles voor iedereen in petto. Er zijn veel dakloze mensen met familie. Het leven gaat door en ik was de afgelopen week weer in de werkmodus. Ik heb de week afgesloten op de dansvloer met gezellige mensen. En wij gingen op zondag even naar het MH17 bos in Vijfhuizen. Even op een bankje gezeten bij twee bomen en naar de derde boom gelopen. Ja, 18 en 19 en 19 jaar oud worden is eigenlijk niet te bevatten. Bewust van dat de onderste steen boven moet komen. En verder genoten van de leuke berichten in het nieuws. Ik had de grootse lol om de ecokerk. Nee geen echo in de kerk, de ecokerk. De katholieke kerk gaat op de eco stand. Biologische wijn in de kelk en de hostie komt van de biologische bakker. Nee hoor, de kerk wil zijn geld in duurzaam steken in plaats van in olie enzovoorts. Beste kerkgenoten gaat vanaf de preekstoel beste ecogenoten worden, heerlijk. En wat te denken van de jodiumpillen bij de mensen in de bus? In de buurt van een kerncentrale krijgen bepaalde doelgroepen jodiumpillen. Stel je gaat met de kinderen vanuit jodiumvrij gebied naar een vakantiehuisje in jodiumgebied? Liggen er dan bij het welkomstpakket tussen de vaatwastabletten en de vaatdoek ook jodiumpillen? En in een hotel, zijn er daar jodiumpillen genoeg aanwezig voor iedereen? De sleutel bij aankomst en een zakje jodiumpillen? Hebben we een jodiumpillenprotocol in Nederland, zal toch wel? En als het er niet is dan schrijven we het binnenkort wel, is echt Nederlands…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

52v1

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>