Sneeuwpop…

Nederland was voor even wit, code plezier. Ik had er vooral heel veel pret van in de tuin. Ik had een mooie sneeuwpop gemaakt en tegen de kinderen van mijn vriendin met hun penis sneeuwpop voor een school, ja daar kon mijn pop niet tegenop… Ik kroop zelf in de afvalbak en mijn sneeuwpop kreeg ogen van eieren, een mond van een stronk bloemkool en een neus van een afwasflesdop. Mijn sneeuwpop ging steeds schever hangen en het leek alsof ie dronken was en op een gegeven moment bam en einde pop. Sneeuwpoppen zijn net mensen. Ik was tussendoor nog even kaartjes gaan halen in Amsterdam om mijzelf te trakteren op belevenissen. Een nieuw woord mocht bij de kassa tot mij komen… een anoniem kaartje. Ik hoefde geen account en geen nieuwsbrieven. Wie weet kom ik nooit meer bij jullie want er zijn meer leuke belevenissen om voor te sparen… Ik kocht vroeger gewoon een kaartje aan de kassa en nu heet zo’n kaartje dus een anoniem kaartje. Ik heb zelf twee klassieke belevenissen uitgezocht waarvan een zonder zang en ik heb er zin in. Ik ging nog even kijken bij de betonblokkenbaan of te wel de ijsbaan op het Museumplein in Amsterdam. Er hing nog geen sfeer om de baan heen. Het was een beetje wit in de stad en het hagelde en het had wel wat zo de stad. De hoeken van de straten met de kerstbomen verkoop, echt winter in de stad. Het was ook echt winter om te werken de afgelopen week en de mensen kwamen echt niet naar mij toe en dus met de bus, fiets en de voetenwagen naar de mensen toe gegaan. En zo’n mooie val gemaakt onderweg… een knieval. Ik kon hem mooi opvangen en geen persoonlijk letsel. Ik heb een hekel aan filerijden en de drukte op de weg, code dan loop ik rood aan. Het was echt prachtig op de fiets en tussen de witte weilanden door. Ik kreeg in de sneeuw ook nog een nieuw dakraam op mijn zoldertje. Het oude dakraam was heul oud en stuk. Prioriteit een voor het kijken naar de sterren en de lucht is toch wel een goed raam en het is iets warmer. Ik doe dit jaar niet aan kerstversieringen op mijn zoldertje, geen zin in. Het licht gaat steeds meer uit op de wereld en daar helpen mijn lichtjes echt niet tegen. De grote kerstboom in IJsselstein dacht er net zo over dit jaar en pret.