Voor het eerst naar de ruimte…

Ik had nog vrije dagen over en ik heb de afgelopen week wat in de Hollandse vrije weide gelopen. De Dappermarkt was leuk in Amsterdam. De thermoskannen met koffie voor de mensen achter en in de kraampjes waren er nog, net als heul lang geleden, sommige dingen veranderen niet of langzaam. Ik ging voor de eerste keer met een vriendin naar Space Expo in Noordwijk en we hebben erg gelachen in de simulator. Het was net de trilplaat in de sportschool. Je zal toch maar een vreemde vogel vanuit de ruimte tegenkomen en wat zeg je dan? Hallo allemaal wat fijn dat jij er bent…ben je voor het eerst hier of ben je al bekend? Ik ben Ingrid en wie ben jij? Er was voor ons verder niets nieuws te ontdekken bij Space Expo en dus op naar Katwijk aan Zee. Ik had bij Space Expo iets gelezen over de zeespiegelstijging en er kwam al snel een vraag bij mij op… In welk jaar zal de ondergrondse parkeergarage in de duinen bij Katwijk aan Zee onder water komen te staan? Zal de parkeergarage straks als overloop gaan dienen net als de uiterwaarden bij de rivieren? Afijn, vrije dagen en dus niet al te lang over nadenken… Katwijk aan Zee is een leuke plaats. Het is ook ideaal om er een keer met je oude moeder te gaan winkelen. Wij zagen namen van kledingwinkels waarvan onze moeders gaten in de duinen zouden springen van vreugde… Er waren genoeg winkels voor jong, middel en oud en er waren vrolijke voorjaarskleurtjes. Ze waren al bezig met het neerzetten van de strandtenten en nog een maand en we kunnen weer in de zon zitten op het strand, heerlijk. Ik heb zowaar nog iets bijzonders meegemaakt, grondtrillingen. Ik zat lekker aan mijn bakkie koffie bij een vriendin en het leek opeens of ik op een boot zat, een heel apart gevoel. Ze zijn daar aan het bouwen en door de trillingen bewogen zelfs de keukenkastjes. De scheuren zitten al in de buitenmuren van het huis van mijn vriendin en bij de buren ook. Ja lieve mensen in Groningen, ook in Noord-Holland scheuren de huizen… door de huizenwinning. Niet bij alle winningen heb je vrienden. Bij mij verderop komen ook nieuwe huizen en ze zijn aan het heien. Het ritme is best leuk van het heien, heimuziek, alles heeft een ritme.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

xf3uST

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>