Eendracht maakt macht…

Ik stond in de vroege ochtend op een brug en er waren heel veel eenden, zwanen en andere zwembeesten. Aan een kant van de brug was een wak in het ijs en daar zwommen een paar eenden. Ik stond het wonderschone plaatje te bekijken vanaf de brug totdat de eenden vanuit het wak naar mij op de brug waggelden. Hee vreemde eend bij onze bijt, zei een eend tegen mij. Dag eend, waarom komen jullie naar mij toe? Wij willen brood, jullie mensen geven ons altijd brood. Helaas, ik heb slecht nieuws voor jullie allemaal in de eendenwereld, brood aan jullie geven is niet meer wenselijk. Te veel mensen, Te veel voeren, Te veel overlast maken geen brood. Ik heb hem op een flyer gezet voor jullie dus hang deze spreuk op zodat jullie het waarom snappen in eendenland. WAAAAAAAATTTT? Jullie mensen plempen de heule aarde vol met wegen en huizen en het is nooit genoeg en wij zoeken ons suf naar voer en nu krijgen wij ook al geen brood meer? Sorry eend, we zitten in een tijd van veranderingen… En besef dat het voor mij als mens ook moeilijk is om mee te gaan met alle veranderingen. Er is bij ons nu een meldpunt voor het voeren van eenden. Stel ik geef jullie brood dan belt die mevrouw van de overkant het meldpunt en dan komt er handhaving en noemen ze mij de eendenvoerder van het dorp. Het is beter voor jullie en het water dat er geen brood meer in het water komt. WAAAAATTTTT? En alle lozingen die jullie mensen in onze vijvers doen, dat is bewust onze vijver verzieken. Misschien kunnen jullie als mensen eerst eens bij jullie zelf beginnen? Jullie zijn de lelijke eendjes, wij niet… Ja eend, je hebt wel een punt. Ik zal het doorgeven in mijn mensenwereld en misschien komen we er dan samen uit, eendracht maakt macht. Het goede nieuws is wel dat wij in Nederland van het gedogen zijn en dat een oma met een kleinkind jullie nog wel een oud korstje brood mag geven. Zo raken jullie steeds minder verslaafd aan brood, de langzame afbouw en over vijf jaar weten jullie niet eens meer wat brood is. Verdrietig loopt de eend terug naar het wak en ik hoor hem nog net zeggen, jullie mensen maken ook met alles de dienst uit…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

iyG4

Please type the text above:

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>